Paradicsomsalátára mit kell tenni?
Szia, paradicsom saláta recept:
4 közepes méretû paradicsomot mossunk meg, és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy nagyobb méretû lapos tál aljába. Utána 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál almaecetet, 1 púpozott kávéskanál szõlõcukrot és fél kávéskanál sót. Öntsük a salátalevet a paradicsomra, majd egy kis fej vöröshagymát vágjunk apróra, és terítsük szét a paradicsomszeletek tetején. Végül szórjunk rá kevés õrölt borsot vagy szurokfüvet. Vékonyan hintsük meg reszelt kaskavallal (juhsajt helyett juhtúrót is morzsolhatunk rá), majd néhány óráig hûtõszekrényben érleljük. Fogyasztás elõtt óvatosan adagoljuk kis lapos tányérokra, csurgassunk rá néhány csepp salátaolajat, és arányosan elosztva öntsük alá a salátalevet is. Még pikánsabbá tehetjük, ha vöröshagyma helyett 2 gerezd áttört fokhagymával ízesítjük a paradicsomszeleteket.
Szőlőcukor helyett nyugodtan használj sima cukrot, almaecet helyett sima ecetet, a szurokfű és a kaskaval pedig simán elhagyható.
Ha simán besózod és hagyod állni akkor is isteni, de tehetsz rá fokhagyma sót is.
S lehet olajjal is és ecettel is.
Cukros ecetes vizet. Kóstold meg, és ha finom, akkor jó.
Szárított, morzsolt zellerlevéllel lehet ízesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!