Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok nekem a kókuszos...

Leírnátok nekem a kókuszos bejgli töltelékének a receptjét?

Figyelt kérdés

Láttam az intersparban és felcsigázta az érdeklődésemet, viszont inkább magam sütném meg, minthogy a silány bolti minőséget tegyem az asztalra. Mit kell a kókuszreszelékhez adni? Kerestem a neten, de nem találtam receptet, lehet, hogy csak ügyetlen vagyok és nem jól/nem jó helyen keresem. Tésztareceptem van, csak a töltelék kellene.

Előre is köszönöm!

2010. dec. 27. 13:48
 1/3 anonim válasza:

Hozzávalók : 1 kg liszt, 1 kávéskanál tengeri só, 4 kanál cukor, 5 dkg friss élesztő, kb,6-7 dl langyos tej.

Az élesztőt 1 kanál cukorral 1 dl langyos tejben hagyjuk jól felfutni.

Egy mély tálba szitálunk 1 kg finom fehér lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd egyenletesen elkeverjük.

Ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és a maradék langyos tejet.

Kézzel eldolgozzuk, majd addig dagasszuk, mig a kezünktől és a táltól is elválik.

Ekkor felemeljük a tál alját liszttel megszórjuk,erre tesszük a tésztát és a tetejét is lisztezzük.Folpack fóliával légmentesen lezárjuk és meleg párnák közt 30 percig, vagy mig a kétszeresére kel ,hagyjuk.

Ekkor lisztezett deszkára borijuk, ujjnyi vastagra nyujtjuk, belekenjük az elkészitett tölteléket egyenletesen minden részén legyen.Szorosan feltekerjük , kikent tepsibe tesszük.tetejét cukros tejjel bekenjük.25-30 pecig ismét kelesztjük.

Előmelegitett sütőben sütjük, amiben egy kis edény vizet teszünk.

A sütő ajtaját ne nyissuk ki csak kb 20 perc múlva.Szép pirosra sütjük. Sütési idő 35-40 perc.

Kókuszreszeléket sűritett tejjel elkeverünk, hogy sűrű masszát kapjunk, ezt töltjük a tésztába.

Forrás: [link]

Remélem segítettem :)

2011. jan. 1. 20:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm! Bár írtam, hogy csak a töltelék kell, mert bevált tésztareceptem van, ez csak egy alap tészta receptje :(.

Ellenben a linken megtaláltam, amit eddig sehol: a töltelék: sűrített tejjel kell elkeverni a kókuszreszeléket! Köszönöm a linket, végre megsüthetem a kókuszos bejglit :)

2011. jan. 2. 05:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, látom, a végén te is odatetted a tölteléket, csak "megijedtem" a tésztarecepttől, és már csak átfutottam. Köszönöm!
2011. jan. 2. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!