Milyen ételeket ajánlanátok nekem?
20/L vagyok, saját lakásban élek, és hát iszonyat rosszul főzök /nincs türelmem felette álldogálni/ + időm sincs rá sok, mert itt van az egyetem, meg az üzlet is... A kajaszállítók ízvilága nem jött be, a sok rendelésre meg rámegy egy nagycsomó pénzem, és az se az igazi...
Olyan ételekre gondoltam, amit vasárnap egy adagban meg tudok csinálni, elrakni a hűtőbe és hét közben azt enni. Min 3-4 fajta, és ha az elállóságot is odaírnátok annak nagyon örülnék.
Szia!
Van fagyasztó a hűtődben? Mert ha van az már egy nagy előny. Nem sok olyan étel van ami egy hétig is eláll viszont sok olyan étel van amit le lehet fagyasztani és felengedés után lehet fogyasztani, pl: pörkölt. Felengeded és főzöl hozzá frissen egy kis tésztát, vagy konyhakész riszt, az nem sokból tart, nem is kell hozzá nagy tehetség, biztos vagyok benne, hogy meg tudod csinálni.
Ami hosszabb időt eláll a hűtőben az a töltött káposzta (állítólag állottan, felmelegítve sokkal jobb is mint frissen, nem tudom mert nálunk még az nap el szokott fogyni:)) A másik ilyen amit el tudok képzelni hogy akár 3 napig is ehető marad a hűtőben a babfőzelék füstölt hússal.
Egyszerűbb ételek: Konyhakész rizsből és fagyasztott vagy konzerv borsóból rizibizi. Ugyan ez ez vegyes zöldségekkel.
Gyorsan elkészíthető még a lecsó (télen konzervből) főzöl hozzá egy kis tarhonyát vágsz bele pár karika kolbászt vagy virslit és már kész is.
Tepsiben fóliában sütött csirke husi. Fogod a húst megmosod, só, bors, bármilyen fűszer, bekensz egy darab fóliát olajjal, belecsomagolod a husit és betolod a sütőbe kb 20-25 percre gázsütőben közepes fokozaton.
Édességek: gyümölcs leves: bármilyen (fagyasztott) gyümölcsöt felteszel annyi vízben főzni ami épp hogy ellepi, bele pár szem szegfűszeg, egy egész fahéj, forralás után kb 2-3 percig főzöd majd tejben elkeversz egy cs. vaníliás pudingport és besűríted vele a levest, ízesíted, melegen és hidegen is fini.
Keress a neten recepteket vagy ha gondolod szívesen írok még neked:)
Kellemes ünnepeket! Szia
Jujj, nagyon köszönöm szépen a tartalmas választ!
Ebből biztosan sokat ki fogok próbálni - főként a levesek tetszettek :)
Most Karácsonyi menükből hoztam haza rokonoktól, úgyhogy nem halok éhen egy ideig, de aztán már nekem kéne valamit alkotnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!