Ha csak füstölt bőrt teszek a kocsonyába, nyers bőrt pedig nem, akkor is meg fog dermedni rendesen?










Mondjuk mert szeretjük!
Köszönöm a válaszokat










Légy nyugodt, bőven "megalszik".
A füstölt húsokról annyit, hogy én kizárólag előre kiáztatott füstölt csülök-köröm-bőr kombóból főzöm a kocsonyát, sok fokhagymát, szemesborsot, némi héjas vöröshagymát belefőzve, ahogy drága nagyanyám főzte.
Zöldség, krumpli, műanyag(Vegeta és társai) semmi.
Igaz, hogy a tányér alja nem látszik, minta friss húsból készültnél, de az íze...
Azért füstöltből, mert -mint valaki fentebb leírta- így szeretjük. Az állaga számomra akkor tökéletes, amikor éppen megáll a villán, de nem kőkemény. Remegős.





jaj mehetek enni?
en is szeretem ha füstölt van benne.csak a sózással vigyázz,mert ha túl sok sot teszel bele,akkor nem fog megdermedni





Szívesen látlak, újévre én is főzök.
A sóról. Csak a legvégén sózzuk, akkor is "lájtosan", mert mire kihűl a hús még mindig enged sót a lébe. (egyszerű fizika, a töményebbből a hígabb felé)
Még egy okosság. Érdemes venni tizenvalahány forintért a tálaláshoz eldobható, magas szélű gulyásos tányért. Magas széle miatt a hús nem lóg ki a léből, nem szárad meg. Ha kóstolót küldesz, nem kell visszavárni a jénait. Ha otthon fogyasztod, egyszerűen kiborítod egy lapostányérra.
Mondjuk én minden húst melegen ki szoktam csontozni, így akár szeletelhető az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!