Kicsit későn jutott eszembe, hogy mézeskalácsot sütnék karácsonyra. Valaki adna nekem egy gyorsan puhuló receptet?
Szia!
Szinte mindegy, hogy milyen receptből készíted ha utána a már kész mézeskalácsokat egy éjszakára alma mellé teszed és jól lezárod. Tuti, hogy meg fog puhulni!
Én most sütöttem ezt: [link]
és ami délelőtt megsült, az már most egész jó.
Én pont itt ezen az oldalon találtam egy nagyon-nagyon jó receptet! Még a múlt héten megcsináltam biztos ami biztos, de másnapra el is fogyott... :))) Úgyhogy azóta csinálhattam új adagot!
Azonnal puha, pihentetni se kell a tésztáját, és isteni finom! Én csak ajánlani tudom. Idézem, mert nem az én agyam szüleménye, de áldom annak a fórumozónak a kezecskéit, aki itt írta egy válaszban:
"Mézeskalács:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás + 1 tojás a kenéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!