Írnátok tuti (kipróbált) gyümölcskenyér receptet?
Szia!
Én úgy szoktam csinálni, hogy aszalt gyümölcsöket (lehet datolya, füge, szilva, barack, mazsola) 7-7 dkg-ot veszek, teszek hozzá még tisztított diót, lehet még mandula, mogyorót picit összevágom, leöntöm 5 ek-nyi erős rummal és egy éjszakára állni hagyom. Majd másnap 2 tojást kikeverek tetszés szerint cukorral és 7 dkg liszttel és állandó kevergetés mellett hozzáadom a beáztatott gyümölcsöket. További 7 dkg lisztet gyúródeszkán szétterítessz, és ebbe hempergeted a hengerré formált gyümölcsös masszát. Kiolajozott, sütőpapírozott zsúrkenyér formába teszed a tetejét kevés félretett tojássárgájával megkened, húsvillával helyenként megszúrkálod (ezt azért, hogy majd a gőz szabadon távozzon sütés közben a tésztából és ne repedjen szét a teteje) és sütőben lassú tűznél annyira sütöd meg, hogy a liszt és a tojás átsüljön. Ha kész, hidegen szeleteled, és a legjobb, hogy sokáig eltárolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!