Bejgli receptek írnátok?
A legjobb,kipróbált bejglirecepteteket leírnátok nekem?Most csinálok majd karácsonyra először és nem szeretném elrontani, nem szeretném, hogy szanaszét essen/repedjen!
Köszi előre is!18/L
A receptem:
A tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj (NEM margarin), 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2,5 dkg friss élesztö (vagy egy cs. száraz, de a friss a jobb), kb 1 dl tej.
A lisztet a vajjal eldörzsölni, a felfuttatott élesztöt és a tojássárgáját hozzádani meg annyi tejet, hogy nyújtható legyen. Négy részre osztani, fél cm-re kinyújtani.
Diós töltelék:
20 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 1/2 dl tej, 1 cs. vaniliacukor, 5 dkg mazsola (1 ek rumban leáztatva).
Összekeverni, felforralni, és kihütve hasznáni.
Mákos töltelék:
20 dkg daal mák, 20 dkg cukor, 1 citrom leve és lereszelt héja, 1 cs, van. cukor, 5 dkg mazsola (1 ek rumban áztatva), 1/2 dl viz. Összekevernie, felforralni, kihütve tölteni.
Célszerü elöször a töltelékeket elkésziteni, amig a tészta készül, addigra ki tud hülni.
Két rúd diósat és két mákosat készitek, töltés után elöször 1 tojássárgájával megkenem, és HIDEG helyen fél órát hagyom, utána az 1 tojás fehérjével kenem meg, fél órát melegen hagyon kelni (ettöl lesz márványos). Hurkapálcával vagy kötötüvel sürün negszurkálom, 160 fokon aranybarnára sütöm (kb. fél óra). Rácson teljesen kihütöm, utána egyenként folpakba csomagolom, és hüvös helyen tartom legalább két hétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!