Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem meg a fagyasztott...

Hogy süssem meg a fagyasztott tonhalat?

Figyelt kérdés

szeretnék rántott tonhalat csinálni karira, de minden évben megveszem a fagyasztott halfilét, és miután bepanírozom, akkor vagy lemállik róla a panír sütés közben, vagy nem sül át. van valami ötlet, hogy készítsem?

részletes leírást szeretnék.

2010. dec. 13. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Előveszed a fagyasztóból, kiolvasztod.

Van aki beáztatja tejbe, de nem muszáj, ezután besózod, kicsit hagyod állni kb.10 percet. Be panírozod(liszt, tojás, zsemlemorzsa :)) kisütöd forró olajban és kész.

2010. dec. 13. 20:21
 2/8 A kérdező kommentje:

hát, akkor biztos én vagyok nagyon béna, mert így csináltam, de vagy lejött a panír róla, vagy nyers maradt...

na, mindegy megpróbálom

köszi a gyors választ

2010. dec. 13. 20:35
 3/8 Kokas Lajos ***** válasza:
Kiolvasztás után nagyon sok víz távozik a halból. Hagyd egy kis ideig álni szűrő edényben, vagy itasd fel a nedvességet konyhai papírtörlővel. Minnél szárazabb és szoba hőmérsékletűbb a panírozott halad, annál kevésbé hűti vissza az olajat és így inkább sülni fog mint főni!
2010. dec. 13. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Panírozásnál a tojásba tegyél egy kevés olajat, és itasd le szárazra a tonhalat. Kis lángon süsd, az egyik oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül.
2010. dec. 14. 00:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatod, finomabb lesz.
2010. dec. 14. 00:37
 6/8 anonim ***** válasza:

tényleg vízmentes legyen a halszelet /sajnos a kilóból alig marad 80 dkg halhús/ és próbáld meg duplapanírban sütni.forró legyen a zsiradék, de közben mérsékelni, hogy

át is tudjon sülni.

2010. dec. 14. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az olaj hőfokával lesz a baj, nem elég forró olajba teszed, ezért nem sül a panír, hanem elázik.
2010. dec. 14. 10:03
 8/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok, ki fogom próbálni ezt a víz leitatást, lehet, hogy ezzel volt a baj.

még egyszer, köszi

2010. dec. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!