Anyukámmal közösen szervezünk Szilveszterre bulit (én és a barátnőim külön, anyukám és a barátnőim szülei külön, persze együtt koccintunk), de nem tudjuk, mi legyen a menü. A levest és a desszertet a főételhez igazítjuk, de ahhoz van 1-2 kritérium. Mivel jön muszlim barátnőm és az anyukája, nem lehet disznó, se semmi, amit tilt a vallásuk. Anyukám minden árron olyat szeretne, ami viszonylag olcsó, kb. fél órán belül kész van és hogyha megcsinálja dél körül, akkor este nem megy tönkre, ha mikrózzuk, mert olyan kaja (ha tepsis, akkor meg van oldva ez a probléma). Abban megegyeztünk a barátnőimmel, hogy csirke legyen, mert azt mindannyian nagyon szeretjük. Tudna valaki tippeket adni?
virsli+mustár+szenya, muszlimnak külön asztalnál párolt brokkoli....
2010. dec. 11. 22:35
2/19 anonim válasza:
Csirkét joghurtba, fűszerekbe pácoljatok be pár órára, majd forgasd összetört sós kekszbe, chipsbe, a darabokat kiolajozott tepsibe fektesd süsd 25-30 percig.
Ha comból csinálod fed le mert annak több idő kell és megégne.
2010. dec. 11. 22:36
3/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
Elsőnek: Valami komolyabb vacsorára gondoltunk, mert a felnőttek is ugyanazt esznek, meg nálunk a Szlveszteri vacsora is nagyon fontos. Meg megegyeztünk abban, hogy a tekintettel a muszlim barátnőmre és az anyukájára, csirkét csinálunk.
Másodiknak: Ugye elég csak sós kekszbe forgatni? Mert a chipset ki enm állhatom..Ránézek és már rosszul vagyok, meg a muszlim csaj is mondta, hogy nem engedik neki a chipset (hogy a vallása miatt-e, azt nem tudom). Amúgy kérlek ne nézz hülyének, mert elég amatőr vagyok főzésben, de leírnád a pontos receptet? Milyen fűszereket használjunk, milyen hőfokon süssük a csirkét? Lehet, hogy ezeknek van egy "szabálya", de amikor anyukámnak segítek, inkább pucolok, hámozok, alapanyagokat viszek-hozok.
2010. dec. 11. 22:45
4/19 anonim válasza:
A barátnőnek kuszkusz vagy bulgur sali, túró, sajtkrém fűszerek keverékével töltött cukkini, gomba,a tetejére szórj sajtot.
Na jó..A barátnőmnek miért írtok vega ételeket? Attól, hogy muszlim, eszik húst... Akkor mégyegyszer leírom: csirkés ételeket írjatok légyszíves. Köszönöm. =)
2010. dec. 11. 22:51
7/19 anonim válasza:
ma 22:50 linkekben van a joghurtos csirke receptje, amúgy attól hogy múszlin és hús evő néha ehet zöldséges ételt is pláne ünnep alatt mikor letehelödik a gyomor.
A túros gomba pl tök fini és ha kis gombikba töltöd kifejezett parti kaja.
2010. dec. 11. 23:01
8/19 A kérdező kommentje:
Tudom, csak amikor írtam, akor még nem küldte el a 4. a válaszát, így azt nem láttam. Mi (a családom és a barátnőim is) szinte mindig eszünk húst, hetente minimum 5x, de nem ritka, ha a hét minden napján eszünk húst.
Amúgy nem "múszlin" hanem muszlim.
2010. dec. 11. 23:07
9/19 anonim válasza:
a mi családunk elég babonás, így általában rizst vagy lencsét mindig készít anyum..a tavaly nálunk csülök volt és bárányoldalas...azt anyum valami pácban készítette el, de mondhatni királyi vacsorához illő volt..krumplit meg úgy készítette el, hogy a közepét kivágta, a héját meg kell hagyni, csak jól megmosni, és abba (mivel a barátnőd nem ehet disznót) tegyetek csirke vagy pulyka vagy bármilyen már húst, de előtte hagyjátok egy kicsit "ázni" natúr joghurtban, mert másképp száraz lesz..vagy tehettek bele sonkát, azzal is nagyon finom..mi a krumpli mellé még zöldségeket is szoktunk tenni például kelkáposzta, hagyma, paradicsom (sülve nagyon finom) és díszítésnek az ételek alá jégsalátát, vagy sima salátát...sok szerencsét a sütéshez:) és jó bulizást 13/L
2010. dec. 12. 09:53
10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. =) Szerintem ezt ki fogjuk próbálni anyuval, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy finom. =P
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!