Miket főzzek, amiket Karácsonyig lefagyasztva tudok tárolni?
Akkor van a kisfiam szülinapja, + kari, így aznap (26) nálunk szokott vacsorázni az egész család. Évek óta úgy megy, hogy én 25-én hajnaltól késő éjszakáig, másnap szintén hajnaltól du. 2-3 óráig főzök, sütök, mosogatok...
Ráadásul szinte minden "csapatban" (szülők, gyerekeik) van valaki, aki nem eszik meg bármit. Már elegem van, a Karácsony gondolatától is görcsbe rándul a gyomrom.
Arra gondoltam, hogy előre elkészítek olyan ételeket, amiket aztán 26-án csak kikapok a fagyasztóból, kiolvasztom mikróban, és olyan lesz, mint a friss. Marhapörkölt már be lett tervezve, de szeretnék még ötleteket. Segítsetek légyszi!
Köszi!
pár példa:
- töltött káposzta
- különböző húsok lesütve zsírban
- bepácolt húsi pár nappal előtte és sütőzacskóban bevágod a sütőbe (így ezzel nem is kell foglalkozni és friss)
- 2-3 salit összedobni gyorsan meg lehet (pl előző nap megfőzöd a krumplit és reggel csak összekevered a salátát)
-sütőzacskóban zöldségeket is dobhatsz be a sütőbe és azzal sem kell foglalkozni, csak beteszed és kiveszed
...
remélem kapsz még ötleteket
Kellemes Ünnepeket!
Köszönöm.
Annyit még hozzáteszek, hogy 24-e mindig anyukáméknál van, aznap nemigen tudok otthon bármit is csinálni. Tehát a pácolt húsok már sokat állnának, ha 23-án keverném be őket. Amiket gyorsan össze lehet dobni, azokat természetesen megcsinálom 25-én -köretek, sütik. Gondoltam a töltött káposztára én is, de az olyan "szottyos" lesz kiolvasztás után, nem lehet szépen tálalni.
Első vagyok.
Ha 23-án bepácolod, az nem sok. 2-3 napot simán lehet pácolni, csak finomabb lesz.
Szia!
Töltött fasírtot is letudod fagyasztani mikroban kiolvasztani .A sütiknek sem lesz semmi baja sokszor teszem be én is ha kimarad.
rántott húst, rántott csirkemájat, rántott halat, fasírtgombócot is szoktam lefagyasztani.
rengeteg időt meg lehet sprórolni így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!