Különleges, alkalmi hústölteléket kacsához készítettél már?
hozzavalok: 2-3 hagyma, egy szarzeller, izles szerinti gomba, 4-5 db csirkemaj, so, bors, fokhagyma, zsaja, aztatott kenyer, 2 db tojas
a hagymat, zellert, aprora vagod, jol megdinszteled, hozzadobod a gombat, majd az aprora vagott majat, es jol osszedinszteled. sozod, borsozod, hozateszed a zsajat. a toltelek ezen reszet hagyod egy kicsit hulni, kozben aprora vagod a kenyeret, egy nagy talba teszed, es en ugy szoktam, hogy ket leveskockabol csinalok egy kis levest, es azzal locsolom meg a kenyeret, nem csak ugy megaztatom.
Ekkor hozzaadom a zoldseges majas kevereket, hozzateszem a tojast, jol osszekeverem, es mehet a husiba.
Ezt egy amerikai baratomtol tanultam. Ok ezt toltik a pulykaba halaadaskor. Nekem nagyon izlett. De en altalaban kacsaba, csirkebe toltom. A toltelek mindig elobb fogy el mint a hus :)
JO etvagyat
Már néhányszor sütöttem egybe kacsát. Mindig ilyen áztatott zsemlés..... csak mindig máshogy fűszereztem.
Karácsonyra kipróbálom gesztenyéset......ahogy az amerikai filmekben látjuk a pulykát. Nagyon rossz nem lehet.
Esetleg ha csak kacsacombban gondolkozom, akkor mézes-mustáros, vagy citromos.... Most eléggé beindult a fantáziám...... De karácsonyra akkor is marad a gesztenyés. :)
hello, az a helyzet, hogy az áztatott zsömle, mint kötőanyag szerintem kell.
a belevalóval és a fűszerekkel lehet variálni.gomba, csirkemájdarabok, főtt tojás darabok, sült bacon darabok, sajtdarabkák stb.
el tudom képzelni, jó fűszeresen aszaltszilva,vagy szárított barackdarabokkal megbolondítani.merészebben eseteleg kandírozott naracshéjdarabokkal, mellé narancsszósz.
jó kísérletezést.
üdv.
én ugyan csirkével készetettem, nem kacsával... mégsem áztatott pékáruval oldottam meg, hanem fűzerezett cottage cheese-t választottam. a tetejére pedig lakpasajtot biggyesztettem. de simán sajttöltelékkel is kipróbálhatod. esetleg kukoricás-ananászos kombóval. :) amelyik jobban bejön. am, a kacsa szerintem zsírosabb hús. édesanyum elkészetette egyszer narancsosan. ennek a receptjét nem tudom, de a neten biztosan nyomára bukkanunk, ha utánanézünk. :)
aztán pedig... jó ötletnek tartom, s feldobható a húsétel szezámmagos panírral, vagy ha durvára tört dióba forgatod sütés előtt. :)
Kössz, az ötleteket, még agyalok rajta!
Várok még ötleteket!!!Rizses, gesztenyés, gombás, ...milyen legyen??A narancs jó ötlet, esetleg máj...
Na az éjjel megálmodtam :
Tegnap kifiléztem a kacsát,(teljesen,csak a szárny-alsócombcsont maradt)só-bors-majorannával fűszereztem,hűtőben van)Ma pedig a töltelék kerül bele, aztán be a fagyóba, ott várja az alkalmat a sütésre.(merthogy nem tudom melyik napon fog kelleni)
Töltelék: két rétegű lesz. Csinálok egy gesztenyekrémes, vöröshagymásat, amit a kiterített kacsa belsejébe kenek, erre pedig egy ludaskása jellegű töltelék jön.Összegöngyölöm kacsaformára, bevarrom, a műtét kész.
Na mit szóltok, jó ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!