Különleges, alkalmi hústölteléket kacsához készítettél már?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
hozzavalok: 2-3 hagyma, egy szarzeller, izles szerinti gomba, 4-5 db csirkemaj, so, bors, fokhagyma, zsaja, aztatott kenyer, 2 db tojas
a hagymat, zellert, aprora vagod, jol megdinszteled, hozzadobod a gombat, majd az aprora vagott majat, es jol osszedinszteled. sozod, borsozod, hozateszed a zsajat. a toltelek ezen reszet hagyod egy kicsit hulni, kozben aprora vagod a kenyeret, egy nagy talba teszed, es en ugy szoktam, hogy ket leveskockabol csinalok egy kis levest, es azzal locsolom meg a kenyeret, nem csak ugy megaztatom.
Ekkor hozzaadom a zoldseges majas kevereket, hozzateszem a tojast, jol osszekeverem, es mehet a husiba.
Ezt egy amerikai baratomtol tanultam. Ok ezt toltik a pulykaba halaadaskor. Nekem nagyon izlett. De en altalaban kacsaba, csirkebe toltom. A toltelek mindig elobb fogy el mint a hus :)
JO etvagyat
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Már néhányszor sütöttem egybe kacsát. Mindig ilyen áztatott zsemlés..... csak mindig máshogy fűszereztem.
Karácsonyra kipróbálom gesztenyéset......ahogy az amerikai filmekben látjuk a pulykát. Nagyon rossz nem lehet.
Esetleg ha csak kacsacombban gondolkozom, akkor mézes-mustáros, vagy citromos.... Most eléggé beindult a fantáziám...... De karácsonyra akkor is marad a gesztenyés. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hello, az a helyzet, hogy az áztatott zsömle, mint kötőanyag szerintem kell.
a belevalóval és a fűszerekkel lehet variálni.gomba, csirkemájdarabok, főtt tojás darabok, sült bacon darabok, sajtdarabkák stb.
el tudom képzelni, jó fűszeresen aszaltszilva,vagy szárított barackdarabokkal megbolondítani.merészebben eseteleg kandírozott naracshéjdarabokkal, mellé narancsszósz.
jó kísérletezést.
üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
én ugyan csirkével készetettem, nem kacsával... mégsem áztatott pékáruval oldottam meg, hanem fűzerezett cottage cheese-t választottam. a tetejére pedig lakpasajtot biggyesztettem. de simán sajttöltelékkel is kipróbálhatod. esetleg kukoricás-ananászos kombóval. :) amelyik jobban bejön. am, a kacsa szerintem zsírosabb hús. édesanyum elkészetette egyszer narancsosan. ennek a receptjét nem tudom, de a neten biztosan nyomára bukkanunk, ha utánanézünk. :)
aztán pedig... jó ötletnek tartom, s feldobható a húsétel szezámmagos panírral, vagy ha durvára tört dióba forgatod sütés előtt. :)
Kössz, az ötleteket, még agyalok rajta!
Várok még ötleteket!!!Rizses, gesztenyés, gombás, ...milyen legyen??A narancs jó ötlet, esetleg máj...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Na az éjjel megálmodtam :
Tegnap kifiléztem a kacsát,(teljesen,csak a szárny-alsócombcsont maradt)só-bors-majorannával fűszereztem,hűtőben van)Ma pedig a töltelék kerül bele, aztán be a fagyóba, ott várja az alkalmat a sütésre.(merthogy nem tudom melyik napon fog kelleni)
Töltelék: két rétegű lesz. Csinálok egy gesztenyekrémes, vöröshagymásat, amit a kiterített kacsa belsejébe kenek, erre pedig egy ludaskása jellegű töltelék jön.Összegöngyölöm kacsaformára, bevarrom, a műtét kész.
Na mit szóltok, jó ötlet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!