Házassági évfordulóra, mivel lepnétek meg a férjeteket vacsorára? Mit föznétek?
Nem tudom, mi a neve, de olyan sajtos tejfölös husi féléről van szó.
Úgy készül, hogy karajszeleteket kiklopfolunk, megsózzuk, és megforgatjuk lisztben, utána hirtelen átsütjük mindkét oldalt. Nem kell pirítani, csak gyorsan, itt még az sem baj, ha picit a közepe nyers.
utána beletesszük őket egy tepsibe, esetleg egy kicsit ki lehet zsírozni az alját, és füstölt sonkaszeleteket, vagy tarját teszünk a husikra. A kettő közé is mehet tejföl, de rá mindenképpen, és a tetejére reszelt sajt, vagy lapka sajt, ha szeretitek. Be a sütőbe, és 10 perc alatt kész.
A legjobb, ha összerakod, és akkor teszed be a sütőbe, amikor már az utcában van :)
Rizzsel klassz.
Ugyanez mehet tarja nélkül is:
az átsütött husit szintén tepsire rakjuk, paradicsomkarikákat teszünk rájuk, és ugyanúgy sajt.
Csirkemellel is nagyon finomak, és nem is tart sokáig elkészíteni.
Aztán tavaly Karácsony másnapján csináltam ananászos csirkemellet.
A csirkemellett nagyobb darabokra kell vágni, sózni, borsozni, és kivajazott jénaiba pakolni. Egy ananász (vagy őszibarack) konzerv levét ráönteni, és a sütőben készre sütni.
Utána a husikat kiszedjük, és a levét liszttel vagy keményítővel besűrítjük.
A tányérra rizs, ananász, és a husi szépen elrendezve, szósszal leöntve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!