Szerintetek ehhez a sütihez használhatok por élesztőt?
Figyelt kérdés
SAJTOS RÚD
1.
30 dkg liszt
15 dkg margarin
Ezt tálban összemorzsoljuk
2.
Só (ízlés szerint)
1 tojás sárgájába belekeverünk 2dkg élesztőt és a liszthez
öntjük
10 dkg reszelt sajtot teszünk hozzá és annyi tejfölt, hogy jól
gyúrható tésztánk legyen.
1 órát pihentetjük.
1cm vastagra nyújtjuk.
Tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Kb. 1,5cm széles rudakat vágunk belőle.
Szalmasárgára sütjük.
2010. dec. 2. 11:15
1/4 anonim válasza:
szerintem lehet, bár az arányokat nem tudom és azt hiszem a liszttel kell elkeverni a porélesztőt
3/4 anonim válasza:
Én a porélesztőt mindig felfuttatom meleg vízben vagy tejben-rá egy csipet cukor, így garantáltan puha a tészta.
4/4 anonim válasza:
Én bármilyen élesztős süteményben helyettesítem a frisset porélesztővel, ha friss éppen nincs itthon. Ugyanolyan finom lesz, csak olvasd el, hogy a porélesztőd mennyi liszthez elegendő (kb.fél kiló körül szokott lenni, de manapság már mindenféle kis- és nagy zacskókban is lehet kapni, vettem már 7, 9 és 12 gr-os kiszerelésben is. érdemes figyelni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!