Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát vagy sütit...

Milyen tortát vagy sütit csináljak?

Figyelt kérdés
A nővérem most lett 18 és megszeretném lepni. Recepttel együtt írjátok meg a választ.
2009. jan. 17. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:

hát az is kérdés hogy milyent szeret, de itt találsz pár fincsi receptet :


[link]

2009. jan. 17. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

itt nagyon cool tortareceptek vannak, én mindig innen készítek a lányomnak és a fiamnak a születésnapjukra :D



[link]

2009. jan. 17. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ricotta torta



Hozzávalók:


20 dkg keksz

10 dkg vaj

50 dkg ricotta

20 dkg cukor

3 tojás

35 szem meggy vagy bármilyen más gyümölcs pl: eper, málna, stb


A ricotta torta elkészítése:


A kimagozott meggyet vagy bármilyen más gyümölcsöt egy evőkanál cukorral megszórjuk és kicsit állni hagyjuk. A kekszet robotgépben megdaráljuk, összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és egy vízzel kiöblített kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig elősütjük 180 fokos sütőben.

A tojások sárgáit kikeverjük a maradék cukorral, a túróba kavarjuk, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. A felét a formába simítjuk, kirakjuk a lecsöpögtetett meggyel, befedjük a maradék túrós krémmel, majd további 50 percig sütjük.

Bejegyezte: szormee dátum: 5:56 0 megjegyzés

Címkék: recept, receptek, ricotta, ricotta recept, ricotta torta, sütemény recept, sütemény receptek, süti, torta, torta recept, torták, túrótorta, túrótorta recept, édesség, édességek

2009. jan. 17. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

hogy 20 adag legyen belőle 2 óra alatt bírod elkészíteni - nagyon finom :



BARACKOS JOGHURT TORTA



Elkészítés


50 dkg tejszínhabot lazán eldolgozunk 2 dl natúr joghurttal, 20 dkg apróra vágott sárgabarackkal, 3 dkg porcukorral és 6 cl olvasztott zselével. Ezt a könnyű krémet beletöltjük egy piskóta karikába. Hűtőbe tesszük 1 órára hogy a zselé a krémben megkössön.


A lehűlt torta tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal és hajszálvékonyan lezselézzük. A zselébe érdemes tenni egy kevés citromlevet, lassítja a barack barnulását.

Hozzávalók


62 1/2 dkg tejszín

2 1/2 dl joghurt

25 dkg sárgabarack

3 3/4 dkg Porcukor

7 1/2 cl zselé (olvasztott)

1 1/4 db piskóta

50 dkg sárgabarack

1 1/4 dl zselé (olvasztott)

2009. jan. 17. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

szintén hogy 20 adag legyen, ezt is 2 óra alatt elkészítheted :


KÓKUSZOS - CSOKIS MŰZLI TORTA



Elkészítés


Tészta:


7 tojásból, 10 dkg gyümölcscukorból (vagy 14 dkg kristálycukorból), 5 dkg kókuszos Cerbona müzliből, és 10 dkg Cerbona Szalagos lisztből piskótát készítünk. Az elkészítése megegyezik a hagyományos piskótáéval, csak a végén még beleszórjuk a müzlit.


Krém:


4 dl tejből, 8 dkg gyümölcscukorból (vagy 11 dkg kristály cukorból), 5 dkg kókusz reszelékből és 5 dkg kukorica keményítöböl egy pudingot fözünk.


Töltés:


A kisült piskótát 3 részre vágjuk és a még forró kókusz pudingot beletöltjük. Érdemes tortaformába tölteni a krémet, mert az nem engedi kifolyni amig meg nem szilárdul teljesen.


Ha kihült, kivesszük a torta formából és porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók


8 3/4 db Tojás

12 1/2 dkg gyümölcscukor

6 1/4 dkg műzli csoki-kókusz CERBONA

12 1/2 dkg liszt CERBONA szalagos

5 dl tej 2.8%

10 dkg gyümölcscukor

6 1/4 dkg kukorica keményítő

6 1/4 dkg kókusz reszelék

2009. jan. 17. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]


van egy pár recept, kutass :D

2009. jan. 17. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek az ötleteket!
2009. jan. 17. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Puding torta

Nagyon egyszerűen elkészithető, mutatós és nagyon finom.

Hozzávalók: 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 6 dkg zsemle morzsa, 10 dkg dió, fél cs. sütőpor, 1 pohár tejföl.

Kell hozzá egy csatos tortaforma.

A tojásokat kikevered a cukorral, majd a többi hozzávalót is beleteszed. A tortaforma aljára sütöpapirt szoktam tenni, de vajazva lisztezve is jó. Megsütni és kihüteni.

A tetejére 2 x 2 cs. puding kerül.

Általában vaniliát és csokit szoktam használni, de bármilyet tehetsz rá, amit szerettek.

2009. jan. 18. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!