Milyen tortát vagy sütit csináljak?
itt nagyon cool tortareceptek vannak, én mindig innen készítek a lányomnak és a fiamnak a születésnapjukra :D
Ricotta torta
Hozzávalók:
20 dkg keksz
10 dkg vaj
50 dkg ricotta
20 dkg cukor
3 tojás
35 szem meggy vagy bármilyen más gyümölcs pl: eper, málna, stb
A ricotta torta elkészítése:
A kimagozott meggyet vagy bármilyen más gyümölcsöt egy evőkanál cukorral megszórjuk és kicsit állni hagyjuk. A kekszet robotgépben megdaráljuk, összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és egy vízzel kiöblített kerek tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig elősütjük 180 fokos sütőben.
A tojások sárgáit kikeverjük a maradék cukorral, a túróba kavarjuk, majd hozzáadjuk a habbá vert fehérjéket. A felét a formába simítjuk, kirakjuk a lecsöpögtetett meggyel, befedjük a maradék túrós krémmel, majd további 50 percig sütjük.
Bejegyezte: szormee dátum: 5:56 0 megjegyzés
Címkék: recept, receptek, ricotta, ricotta recept, ricotta torta, sütemény recept, sütemény receptek, süti, torta, torta recept, torták, túrótorta, túrótorta recept, édesség, édességek
hogy 20 adag legyen belőle 2 óra alatt bírod elkészíteni - nagyon finom :
BARACKOS JOGHURT TORTA
Elkészítés
50 dkg tejszínhabot lazán eldolgozunk 2 dl natúr joghurttal, 20 dkg apróra vágott sárgabarackkal, 3 dkg porcukorral és 6 cl olvasztott zselével. Ezt a könnyű krémet beletöltjük egy piskóta karikába. Hűtőbe tesszük 1 órára hogy a zselé a krémben megkössön.
A lehűlt torta tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal és hajszálvékonyan lezselézzük. A zselébe érdemes tenni egy kevés citromlevet, lassítja a barack barnulását.
Hozzávalók
62 1/2 dkg tejszín
2 1/2 dl joghurt
25 dkg sárgabarack
3 3/4 dkg Porcukor
7 1/2 cl zselé (olvasztott)
1 1/4 db piskóta
50 dkg sárgabarack
1 1/4 dl zselé (olvasztott)
szintén hogy 20 adag legyen, ezt is 2 óra alatt elkészítheted :
KÓKUSZOS - CSOKIS MŰZLI TORTA
Elkészítés
Tészta:
7 tojásból, 10 dkg gyümölcscukorból (vagy 14 dkg kristálycukorból), 5 dkg kókuszos Cerbona müzliből, és 10 dkg Cerbona Szalagos lisztből piskótát készítünk. Az elkészítése megegyezik a hagyományos piskótáéval, csak a végén még beleszórjuk a müzlit.
Krém:
4 dl tejből, 8 dkg gyümölcscukorból (vagy 11 dkg kristály cukorból), 5 dkg kókusz reszelékből és 5 dkg kukorica keményítöböl egy pudingot fözünk.
Töltés:
A kisült piskótát 3 részre vágjuk és a még forró kókusz pudingot beletöltjük. Érdemes tortaformába tölteni a krémet, mert az nem engedi kifolyni amig meg nem szilárdul teljesen.
Ha kihült, kivesszük a torta formából és porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
8 3/4 db Tojás
12 1/2 dkg gyümölcscukor
6 1/4 dkg műzli csoki-kókusz CERBONA
12 1/2 dkg liszt CERBONA szalagos
5 dl tej 2.8%
10 dkg gyümölcscukor
6 1/4 dkg kukorica keményítő
6 1/4 dkg kókusz reszelék
Szia! Puding torta
Nagyon egyszerűen elkészithető, mutatós és nagyon finom.
Hozzávalók: 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 4 dkg kakaó, 6 dkg zsemle morzsa, 10 dkg dió, fél cs. sütőpor, 1 pohár tejföl.
Kell hozzá egy csatos tortaforma.
A tojásokat kikevered a cukorral, majd a többi hozzávalót is beleteszed. A tortaforma aljára sütöpapirt szoktam tenni, de vajazva lisztezve is jó. Megsütni és kihüteni.
A tetejére 2 x 2 cs. puding kerül.
Általában vaniliát és csokit szoktam használni, de bármilyet tehetsz rá, amit szerettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!