Milyen sütit vagy tortát süssek almából? Sok alma van itthon, kezd rohadni. Almás lepény már unalmas.
Fú, én úgy ennék almás palacsintát! (Tudod, hogy a tésztába reszelt alma van sütve...)
Igaz ebbe nem kell sok, de annyira fincsi! :)
Ha karácsony lenne, azt mondanám, hogy a mákos bejgli töltelékébe tegyél sok almát. Az annyira finom, amikor a mák van keverve almával.
Ja jut eszembe van is egy olyan süti, hogy habos mákos! Valami linzeres alapon van jó sok reszelt almából és mákból készült krém, s a tetején tojásfehérjés-cukros hab.
Ha ez érdekel, előbányászhatom a receptet, csak írd meg!
Én múltkor ilyet csináltam, és nagyon ízlett mindenkinek: [link]
Vagy csinálj bundás almát, vagy dióval, lekvárral töltött sült almát.
most nincs időm megkeresni, de holnap megírom Neked a gesztenyés almatorta receptjét. több receptből raktam össze, így mondhatom, hogy a saját fejlesztésem.
de ahhoz is elég 3-4 alma. max dupla adagot csinálsz, mert olyan finom.
Egy sütés nélküli:
1 kg reszelt almát 3 dl vízzel, cukorral, fahéjjal felteszel főni, mikor rotyog, belekeversz 2 cs. vaníliás pudingot, hagyod sűrűsödni.
Egy tepsi alját kirakod kocka alakú háztartási keksszel, erre öntöd a pudingos almát, majd a tetejére megint kekszet. Hagyod kihűlni, végül csokimázat teszel a tetejére. Hűtőben egy éjszaka alatt összepuhul, és isteni finom. (Egy szelet= egy kocka keksz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!