Karácsonyi sütirecepteket kérhetnék? Ki milyen sütit fog majd sütni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 19:54
1/9 anonim válasza:
mi csinálunk majd: mézeskalács, somlói, mandulás süti, tükörsüti, habcsók, tiramisu, beigli, linzer.. ennyi biztos, de még ki tudja.. :D
www.nosalty.hu-n kereshetsz, de www.mindmegette.hu-n vannak konkrétan karácsonyi receptekkel oldalak :)
2/9 anonim válasza:
Nálunk lesz Sakk-matt szelet, Muffin, Tiramisu, Zserbó és Bejgli.:D
3/9 anonim válasza:
Lesz somlói, beigli, fekete erdős muffin, raffaello golyó, ferrero golyó, kávés praliné, zserbó. meg még egy-kettő van tervbe, de nem tudjuk mi.
4/9 anonim válasza:
Bejgli, mézes krémes, zserbó, linzerfigurák, csokis kókuszkocka lesz. Karácsonykor szeretem a hagyományos ízeket tenni az asztalra, évközben jöhet bármi, ami édes és finom :)
5/9 anonim válasza:
Mivel nálunk a bejgli csak frissen fogy, így én mákosnak a fekete rózsát készítem el. Ezenkívül lesz buborékos sütemény, sajtos tallér, szeder torta, rafaello golyó, mézes krémes. Egyenlőre ennyi jutott még eszembe. De a családnak ezt a hetet adtam döntésre.
6/9 anonim válasza:
Mi is diós-mákos beiglit szoktunk csinálni, ez elmaradhatatlan. Emellett mézes-krémes, madártej, sós pogácsák.
7/9 anonim válasza:
természetesen bejgli(mákos, diós), csokis muffin, mézeskalács, a többin még gondolkodom
te kedves kérdező?
8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi a sok remek választ és ötletet! Mi a szentestét és karácsony első napját szüleimnél töltjük, ennek több oka van. Egyrészt anyóséknál lakunk velük minden nap találkozunk, anyukámékkal meg csak havonta egyszer. Másrészt anyósom 31 éve férjnél van, és még mindig nem tanult meg főzni meg sütni. Nálunk anya feladata a mákos és diós bejgli készítése ehhez ő ért a legjobban. Húgom és nővérem készítik a fanta szeletet, meg a kókuszgolyókat meg nekem a kakaós golyót, mert a kókuszra allergiás vagyok. Az én feladatom a leveles tészta készítése ezt majd itthon jó pár nappal előtte meggyúrom, meghajtogatom és lefagyasztom, és majd valami finomság lesz belőle, ez minden évben változik. Én sütöm a világ legegyszerűbb pogácsája elnevezésű valóban pofon egyszerű pogácsát. Van egy fekete-fehér süti nevű világcsoda, ezt megbolondítom citromhéjjal és rummal, ez valami isteni szokott lenni. No meg, kedvenc húgomnak dec. 22-én van a születésnapja. Erre nem szoktunk külön nagy ajándékot adni csak valami jelképes apróságot. Tavalyelőtt egy hajgumi szettet kapott, tavaly meg tudjátok ami a boltok előtt szokott lenni ilyen zsákbamacska szerűség, hogy 200 forintért valami meglepit dob ki, na tavaly azt kapott. (ezt jól megasszondtam.) Na tehát kap egy apróságot meg egy nagy-nagy tortát. (ez minden évben így van.) Egyébként is rettenetesen édes szájú, szóval a tortának ilyenkor jobban örül, mint bármi másnak. Most a gesztenyekocka receptjét fogom felhasználni hozzá, de tortának fogom sütni, és megspékelem azzal, hogy a szélét is bekenem jó vastagon a tejszínhabbal és csokidarával. Remélem örülni fog neki. :):)
2010. nov. 30. 19:02
9/9 anonim válasza:
Mivel 24-én van a szülinapom ezért egy hatalmas tortám,tuti lesz!!!
Amúgy még nem tudom de ezt tuti:
A többit még nem tudom...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!