Tojássárgája nyersen meddig tartható el hűtőben?
Figyelt kérdés
2010. nov. 28. 12:35
1/2 anonim válasza:
2-3 napig egész biztos, a nagyobbik megoldandó feladat úgy eltenni, hogy ne száradjon ki. Esetleg tegyél rá folpackot úgy, hogy nyomkodd rá a sárgája felületére, hony egyáltalán ne érje a levegő, aztán mégegy réteget az edényre, szokásosan.
Vagy ha olyan étel lesz belőle, önts rá olajat.
2/2 anonim válasza:
Ha friss a tojássárgája, akkor önthersz rá tiszta hideg vizet is, hogy ne száradjon ki - ezt felhasználás elött öntsd le. (Ez csak akkor megy, ha a tojás friss volt, egyébként könnyen kipukkad a sárgája, amikor leöntöd a vizet)
Ha 2-3 napnál tovább kellene tárolni, akkor nyugodtan fagyszd le, felengedés után ugyanúgy használható, mint a friss, de ha felolvadt, akkor pár órán belül fel kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!