Érdemes kuktát venni?
Nekem legalább 30 éve van. Sok mindent lehet főzni benne. Pl. rizst,tarhonyát,vagy éppen csülök vagy zúza,marhapörköltet.. De a húsleves is finom benne.
Amire oda kell figyelni,hogy csak annyi vizet önts pl. a pörköltre,amennyi szaftot akarsz,mert szinte semmennyi folyadék nem párolog el belőle.
Nekünk bizony van.
Nagyon jól szokott jönni néha.Pl. ha nehezebben fől a füstölt hús a babgulyásban akkor áttesszük a kuktába és hamarabb megfől.
Egyik tanárom mondta, hogy ő tejberizst is készít a kuktába és nagyon jó, mert 10 perc alatt kész van és lehet enni:)
Mondjuk mi inkább húsos, fűszeres, magyaros ételeket szoktunk benne csinálni, aminek sok idő kell.
15L
Ha megszokja az ember a használatát, nagyon jól lehet használni. Manapság lehet kapni nemesacélból is, mert ugye ez nem mérgező, mint az alumínium :)
A rágósabb husikat sokkal hamarabb el lehet készíteni benne, de valóban alkalmas levesfőzésre is.
Hasznos, ha nem lenne, én is vennék! Igaz, nem veszem elő gyakran, pedig sokkal gyorsabban elkészül benne -és kevesebb energia fogy ezáltal!- minden étel (pl. a húsvéti sonkát egészben ebben főzöm).
Nekem az ízek is finomabbnak tűnnek, mint a szokásos módon elkészített ételeknél.
Egy dologra nagyon ügyelj: nem szabad a belső falát súrolni, mert ha megsérted, utána már könnyen leéghet benne minden kevés folyadékkal készülő étel!
Mindenképpen.
Előnye a gyorsaságon túl, hogy nincs ízveszteség.
Ám használata, egy bizonyos fokú gasztronómiai felkészültséget feltételez, mert pl. a pörköltbe illik beletenni lezárás előtt a fűszerek úgy 80-át, hogy együtt főljenek. Na most ha ez 30, vagy 15o%-ra sikerül, bibi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!