Hogy kell csinálni karfiol levest? A pirospaprikás
változatra gondolok.
Figyelt kérdés
Mindenhol csak fehéret meg húsleves alapút találtam!
2010. nov. 26. 17:51
1/9 anonim válasza:
Én igy csinálom: l dcl zsiradékon 3-4 evőkanál lisztet piritok zsemleszinüre, majd l mokkás kanál piros paprikát szórok rá, és hideg vizzel felengedem. Bele teszem a kis karfiol rózsákat, és puhára főzöm. Esetleg kis sárga répa, fehér répa kockák. Só, bors, vegeta. A vége előtt l nagy csokor petrezselyem.
2010. nov. 26. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Szia! Én "fordítva" szoktam:vízben felteszem főni a karfiolt,sárgarépát,petrezselyemgyökeret,szemes borsot,sót,esetleg ételízesítőt és/vagy kevés piros aranyat,egészben hagyott kicsi vöröshagymát,amit a végén kidobok belőle.Ha megfőtt,pirospaprikás rántással,amibe belekeverek aprított petrezselyemzöldjét,berántom.Kicsit forralom,és kész.Tejfölt lehet bele tenni.
2010. nov. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
A végeredmény ugyanaz. Az első edény takarékos.
2010. nov. 26. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Mifelénk a "piros" karfiolleves édes szokott lenni.
De titeket olvasva sósan is kipróbálom.
(A fehéret természetesen mi is sósan készítjük.)
2010. nov. 26. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Én majdnem úgy csinálom, mint az első.
Zsíron köménymagot pattogtatok, ha kipattogot lisztet pirítok benne, bele egy kis paprika, felöntöm hideg vízzel, sózom, esetleg borsozom, bele a karfiol rózsák. Ha kb félig megpuhultak, nokedlit szaggatok bele és együtt készre főzöm.
Sárgarépát és petrezselymet mi nem szoktunk beletenni.
2010. nov. 26. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Nálunk még máshgy szoktuk: a karfiolt rózsákra szedem, fehér és sárgarépát felkarikázom, 1 kisebb hagymát feldarabolok, esetleg egy kisebb szelet zellergumót is felaprítok. Kevés zsiradékon az összes zöldségfélét kicsit piritom, sózom, megszórom paprikával és felöntöm annyi vizzel, amennyi böven ellepi. Ha még puhultak, akkor csipetkét vagy vajasgaluskát fözök bele, az asztalon tejfölt is kinálok hozzá.
2010. nov. 26. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
l8.50 ez nekem már zöldség leves. Karfiol levesről volt szó.
2010. nov. 26. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
18:37-es vagyok (a zöldségek nélküli nokedlis)
A családom tejfölre szedi a karfiol levest és úgy eszi. (én nem eszem a tejes-tejfölös dolgokat, ezért is felejtettem el hozzáírni)
2010. nov. 26. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
A 18:50-es vagyok: miért lenne zöldségleves? A karfiol van nagyobb mennyiségben benne, a többi csai izesitö.
A húslevesben sem CSAK hús van - vagy szerinted az is zöldségleves már?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!