Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni karfiol...

Hogy kell csinálni karfiol levest? A pirospaprikás változatra gondolok.

Figyelt kérdés
Mindenhol csak fehéret meg húsleves alapút találtam!
2010. nov. 26. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én igy csinálom: l dcl zsiradékon 3-4 evőkanál lisztet piritok zsemleszinüre, majd l mokkás kanál piros paprikát szórok rá, és hideg vizzel felengedem. Bele teszem a kis karfiol rózsákat, és puhára főzöm. Esetleg kis sárga répa, fehér répa kockák. Só, bors, vegeta. A vége előtt l nagy csokor petrezselyem.
2010. nov. 26. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Szia! Én "fordítva" szoktam:vízben felteszem főni a karfiolt,sárgarépát,petrezselyemgyökeret,szemes borsot,sót,esetleg ételízesítőt és/vagy kevés piros aranyat,egészben hagyott kicsi vöröshagymát,amit a végén kidobok belőle.Ha megfőtt,pirospaprikás rántással,amibe belekeverek aprított petrezselyemzöldjét,berántom.Kicsit forralom,és kész.Tejfölt lehet bele tenni.
2010. nov. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A végeredmény ugyanaz. Az első edény takarékos.
2010. nov. 26. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Mifelénk a "piros" karfiolleves édes szokott lenni.

De titeket olvasva sósan is kipróbálom.

(A fehéret természetesen mi is sósan készítjük.)

2010. nov. 26. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én majdnem úgy csinálom, mint az első.

Zsíron köménymagot pattogtatok, ha kipattogot lisztet pirítok benne, bele egy kis paprika, felöntöm hideg vízzel, sózom, esetleg borsozom, bele a karfiol rózsák. Ha kb félig megpuhultak, nokedlit szaggatok bele és együtt készre főzöm.

Sárgarépát és petrezselymet mi nem szoktunk beletenni.

2010. nov. 26. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk még máshgy szoktuk: a karfiolt rózsákra szedem, fehér és sárgarépát felkarikázom, 1 kisebb hagymát feldarabolok, esetleg egy kisebb szelet zellergumót is felaprítok. Kevés zsiradékon az összes zöldségfélét kicsit piritom, sózom, megszórom paprikával és felöntöm annyi vizzel, amennyi böven ellepi. Ha még puhultak, akkor csipetkét vagy vajasgaluskát fözök bele, az asztalon tejfölt is kinálok hozzá.
2010. nov. 26. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
l8.50 ez nekem már zöldség leves. Karfiol levesről volt szó.
2010. nov. 26. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

18:37-es vagyok (a zöldségek nélküli nokedlis)

A családom tejfölre szedi a karfiol levest és úgy eszi. (én nem eszem a tejes-tejfölös dolgokat, ezért is felejtettem el hozzáírni)

2010. nov. 26. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

A 18:50-es vagyok: miért lenne zöldségleves? A karfiol van nagyobb mennyiségben benne, a többi csai izesitö.

A húslevesben sem CSAK hús van - vagy szerinted az is zöldségleves már?

2010. nov. 26. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!