Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szűzpecsenye feltekerve? Bőv lent

Szűzpecsenye feltekerve? Bőv lent

Figyelt kérdés
egyszer egy rokonnál ettem olyat,hogy szűzpecsenye volt feltekerve,sajt volt benne,meg volt májas is,és kívülről meg bacon szalonnás volt.holnap vendégem lesz,ilyet szeretnék csinálni.valaki leírná,pontosan hogyan kell,hogy kérjem a husit a hentesnél?meddig kell sütni?mindent írjatok le légyszi,még sosem csináltam ilyet,bár nem vagyok béna a konyhában.és milyen köret illik hozzá??
2010. nov. 25. 00:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudod megkérdezni a rokonodat? Ha az ő receptje nagyon jó volt, az lenne a biztos. Én egyszer egy bizonyos sütit ettem finomat, de nem kérdeztem meg, hanem utána néztem és elég csúnyán beégtem vele, mert konkrétan szar lett. Utána elkértem tőlük és az már jó volt. :S
2010. nov. 25. 02:20
 2/3 anonim ***** válasza:

szia! szűzből még én sem csináltam, de májjal töltött karajtekercset már igen.

először is , ha szűzből akarod, egyszerűen azt kérsz a hentestől. kb 40 centis darabokat kapsz.ezeket kell ügyesen téglalap alakúra alakítani.

mondom, én csak karajból csináltam, úgy, hogy bevágtam kb egy cm-re hosszában a karajt és így centinként haladva

csigavonalban elértem a másik végét és lett egy szép nagy

lapos husim.

erre kentem a saját készítésű csirkemájpástétomat és szépen összetekertem, mint a beiglit. konyhai zsineggel

szorosan átkötöztem és sütőben,kevés zsíron , néha megforgatva pirosra sütöttem.a karaj legalább másfél órát igényel.

pihentetés után leszedtem a cérnát és szépen lehetett szeletelni.persze legjobb hidegen:)

mivel a szűz sokkal puhább, mint a karaj,nyilván előbb is sül meg.

ha baconba tekered akkor sem árt a cérnás rögzítés.

talán valamit segítettem.

sok sikert.

üdv.

2010. nov. 25. 08:01
 3/3 anonim ***** válasza:

ja, és köretnek szerintem krumplipüré, vagy hercegnőburgonya, plusz párolt zöldségek.

a majonézes saláták is mennek hozzá.

üdv.

2010. nov. 25. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!