Szűzpecsenye feltekerve? Bőv lent
szia! szűzből még én sem csináltam, de májjal töltött karajtekercset már igen.
először is , ha szűzből akarod, egyszerűen azt kérsz a hentestől. kb 40 centis darabokat kapsz.ezeket kell ügyesen téglalap alakúra alakítani.
mondom, én csak karajból csináltam, úgy, hogy bevágtam kb egy cm-re hosszában a karajt és így centinként haladva
csigavonalban elértem a másik végét és lett egy szép nagy
lapos husim.
erre kentem a saját készítésű csirkemájpástétomat és szépen összetekertem, mint a beiglit. konyhai zsineggel
szorosan átkötöztem és sütőben,kevés zsíron , néha megforgatva pirosra sütöttem.a karaj legalább másfél órát igényel.
pihentetés után leszedtem a cérnát és szépen lehetett szeletelni.persze legjobb hidegen:)
mivel a szűz sokkal puhább, mint a karaj,nyilván előbb is sül meg.
ha baconba tekered akkor sem árt a cérnás rögzítés.
talán valamit segítettem.
sok sikert.
üdv.
ja, és köretnek szerintem krumplipüré, vagy hercegnőburgonya, plusz párolt zöldségek.
a majonézes saláták is mennek hozzá.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!