Ki, hogy csinálja a gyümölcs levest? Valamivel szeretném felturbózni.
Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 13:48
1/8 anonim válasza:
A főzöttet úgy kezdem, mintha kompótot készítenék: hideg vízbe bele a tisztított, magozott gyümölcs, fahéj (egész), szegfűszeg (egész), cukor, néhány csík citromhéj. Ha megfőtt, tejföllel vagy tejszínnel vékonyan behabarom, lehűtöm és tálalható.
Van, amikor csak egyféle gyümölcsből főzöm (pl. alma, szilva, barack, meggy), máskor többfélét kombinálok.
2/8 anonim válasza:
Én cukor, citromkarika hozzáadásával felforralom az üveges, vagy fagyasztott gyümölcsöt,( ha fagyasztott, akkor gyümölcslével hígítom,hogy legyen leve) aztán étkezési keményítővel besűrítem, és ha kihűlt belekeverem a tejszínt. Én nem szeretem sem a fahéjat, sem a szegfűszeget. A citrom húsa és héja nagyon jó ízt varázsol a levesnek.
3/8 anonim válasza:
Én szintén citromkarikával, egész szegfűszeggel, őrölt fahéjjal és cukorral főzöm, de néha vaníliapudinggal sűrítem, így krémes lesz.
4/8 anonim válasza:
én is hagyományosan: szegfűszeges, fahéjas, citromos vízben főzöm tejfölös keményítővel habarom, de a rafinéria: a végén pici rumaromát teszek bele, mindig nagy sikere van.
5/8 anonim válasza:
egy körömnyi gyömbér is nagyon földobja.
6/8 Kriszti83 válasza:
Én fahéj helyett Mézeskalács-fűszerkeveréket, liszt helyett vanilia pudingot (tejjel elkeverve) használok a gyümölcslevesekhez.
7/8 anonim válasza:
Úgy sűrítem, hogy gyümölcsjoghurtba valamilyen gyümölcsös vagy vaníliás pudingport keverek. És persze a fahéj, szegfűszeg, citromhéj is nagyon fontos. De ne a levesbe főzd meg, csinálj fűszerkivonatot.
8/8 anonim válasza:
Egy nyári szupergyors gyümölcsleves:
fél liter narancslé és fél liter tejszínbe ananász, őszibarack kockák. nagyon finom:D
De lehet málnával, eperrel, lényegében bármilyen gyümölccsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!