Vaníliát mivel tudom helyettesíteni?
Figyelt kérdés
A recept, amit meg szeretnék csinálni, másfél kanál vaníliát ír. Nem pontosan tudom, hogy ez esetben ez azt jelenti, hogy vegyek meg x db vanília rudat, és kapargassam ki a belsejét, amíg össze nem jön a mennyiség, vagy adhatok helyette vaníliás cukrot, esetleg aromát is? Nem rémlik h bármilyen egyéb formában is találkoztam volna a boltban vaníliával, a rúd pedig elég drága. Azt sem tudom,hogy egy rúdból kb mennyi magot lehet kikapargatni. Köszi a válaszokat előre is!2010. nov. 23. 07:43
1/3 anonim válasza:
A másfél kanál csak vaniliáscukor lehet. Egy rúd vaniliából csak egy csipetnyi vaniliát lehet kikapargatni.
Én soha nem veszek vaniliáscukrot,mert elég drága. (sokat sütök) Ledarálok finomra kristálycukrot,jól záródó dobozba teszem,és belerakok szétvágva egy-két rúd vaniliát. Mindig van itthon adalékok nélküli vaniliáscukrom. Ha fogy a cukor,akkor a vanilia még a következő adagokba is elég.
Évente egyszer veszek csak vaniliarudat.
2/3 anonim válasza:
szia! majdnem ötszáz ft egy vaniliarúd, nem gomndolnám, hogy abból kellene készíteni. ha veszel is ,egy adag
bármibe, elég egy db-nak a belseje.
én inkább arra gondolok, hogy a recept másfél kanál aromát ír.
végső megodásként 2-3 csomag jófajta vaniliás cukor is megteszi.
üdv.
3/3 anonim válasza:
vanilia aromát vehetsz, annak elég intenzív íze van. láttam már belőle természetes vanilia aromát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!