Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek hány kg liszt...

Szerintetek hány kg liszt (süti sütésre) kell egy 7 tagu családnak karácsonyra?

Figyelt kérdés

Azért kérdem,mert ez az első karácsonyom szüleimtől külön,és még nem sütöttem ennyi emberre...

Szüleim sajnos ezen a karácsonyon nem engedhetik meg h pl:bejglit süssenek,vagy karácsonyfát állitsanak...:(((((((

Az lesz a karácsonyi ajándékunk a párommal,hogy veszünk fát,meg szeretném megsütni a karácsonyi sütiket...

Sajnos többet nem tudok tenni,mert mi sem állunk túl jól anyagilag..

De azért szeretnénk hogy legalább karácsonykor elfelejtsék kicsit a gondokat...

Értelmes választ várnék...(barmok kiméljenek légyszi)

2010. nov. 22. 12:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig kitalálom mit szeretnék sütni, azután készítek táblázatot minden hozzávalót beírok a végén összesítek. Így látom melyik sütibe mi kell . Van amikor még variálok de a lényeg ott van.
2010. nov. 22. 12:58
 12/22 A kérdező kommentje:
Ez jóó ötlet:)Csak én nem nagyon sütöttem még ennyi emberre:)Meghát 21éves vagyok,nincs nagy tapasztalatom e téren még:)
2010. nov. 22. 13:05
 13/22 anonim válasza:
100%

biztos ügyes leszel

belegyúrod a tésztába a szeretetedet, úgy lesz a legfinomabb :) de tényleg :)

2010. nov. 22. 13:09
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha sütinként számolod ,nem veszel felesleget! Általában 0.5kg liszt kell 1 adag sütihez, én mindig 1 kg -ból sütök mert mi is 5-en vagyunk:)ha sütsz 4 félét akkor vegyél 5 kg-ot mert gyúráshoz is fogy valamennyi:)Nálunk lesz mákos-diós beigli, mézeszserbó, aprósütik, mézeskalács, pogi. Persze jönnek tesóm gyerekekkel ,nem csak mi esszük! Tavaly mi is karácsony előtt vittünk szüleinknek lisztet,cukrot,vajat,lekvárt ők adtak a spájzból:) Örülni fognak és sírni...Boldog Békés Karácsonyt Nektek!:)
2010. nov. 22. 13:09
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen:)

Biztos örülni fognak:)

2010. nov. 22. 13:12
 16/22 anonim válasza:
0%

Ha külön vagy mit idegeskedsz hogy milyen lesz a karácsonyuk??

gondolom nem azért költöztél el 21 évesen mert minden happy volt.

A szülők tudták hogy eljön ez az ünnep.miért nem spóroltak rá?

a gondokat maguknak köszönhetik.hagydd a pics.ba.megérdemlik.

2010. nov. 22. 13:53
 17/22 A kérdező kommentje:

Direkt kértem hogy barmok kiméljenek!!!!!!!!!!!!!!!

Nem azért költöztem el otthonról mert menekültem.Nagyon jó gyerekkorom volt,mindent megkaptam.

Azért jöttem el,mert szeretjük egymást a párommal,és meg akartuk próbálni milyen külön.Hisz ez az élet rendje..

A szüleim meg nem trógerok,4 gyereket felneveltek..

Arról senki nem tehet,hogy történtek dolgok..

Anyukám az asztmás 10 éves öcsémmel van otthon.

Apukámnak42 évesen 22év munkaviszonya van.Sajnos beteg lett(tüdőembólia,trombózis,jövőre protézist kap a térdébe).És ezek a betegségek nem a f@szveréstől vannak.Elhiheted..Igen volt tartalékuk,de a pl a gyógyszer sem éppen egy-két ft.

Sajnállak,hogy te igy gondolod a dolgokat!!!!!!!!

EZZEL KIÁLLÍTOTTAD A SZEGÉNYSÉGI,ÉS A TAPLÓSÁGI BIZONYÍTVÁNYODAT!!!!!!!

2010. nov. 22. 14:04
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vegyél 4-5kg-ot.Az biztosan elég lesz.Egyébként nagyon szép tőled hogy szűkös agyagi helyzeted ellenére gondoskodsz róluk.Gratulálok büszkék lehetnek rád hogy ilyen kedves és segítőkész vagy.Ügyes legyél,menni fog!
2010. nov. 22. 14:53
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A válasz megírásának időpontja: ma 13:53 Te mekkora egy bunkó paraszt vagy!
2010. nov. 22. 14:54
 20/22 anonim ***** válasza:

13:53 kiütötte nálam a biztosítékot. Kedves Kérdező! Ne törődj az ilyen kérgeslelkű fogyatékosokkal!

A legszebb ajándékot választottad a szüleidnek, biztosan nagyon fognak örülni.

Azt javaslom, hogy írd össze, milyen sütiket szeretnél pontosan sütni, válaszd ki a recepteket és papíron összesítsd a hozzávalókat. Így biztosan minden rákerül a bevásárlólistádra. Ha valami még kell (pl. úgy látod, hogy még egy tepsi süti jó lenne), akkor leugrasz a boltba.

Mivel többféle sütit tervezel, elég mindegyikből egy adagot sütnöd, az egy egész tepsi, sósból kettő is. Akármilyen édesszájúak, 4-5 tepsi süteményt csak nem tudnak felfalni :) ! Egyedül a bejgliből sütnék dupla adagot: fél kilónyi lisztből készíts diósat és fél kilónyiból mákosat, ez elég sok lesz. Bejgli alaptésztának a pozsonyi tésztát ajánlom, könnyű elkészíteni és dolgozni is vele, és finom, omlós marad sütés közben.

Van néhány olyan sütemény, ami nagyon finom, kiadós és kezdő háziasszonyoknak is garantáltan sikerül, a hagyományos karácsonyi édességek mellé keress ezek közül! Pl. kókuszos mézeskocka, linzerfigurák, stb.

Sok sikert a sütögetéshez!

2010. nov. 22. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!