Miért csomósodik be a tejbegríz?
1.forrald fel a tejet! 2dl/fő Sózd meg közben 1 csipet sóval.
2.Mérj ki előre decinként 1 púpos kiskanál darát.Vagyis személyenként 2 púpos kiskanál.
3.Ha felfort, tedd kisgázra!
4.Egyik kezeddel fakanállal kavarod, másikkal az edényből,
de szinte szórod csak. Viszont folyamatosan szórod, folyamatosan kavarod.
5.Megállás nélkül továbbkavarod kislángon 5 percig, míg sűrű lesz, és a grízszemek üvegesek.
6. Kikapcsolod a tüzet, és decinként 1-2 kiskanál cukorral ízesítjük. Picit várunk, 1-2-szer megkavarjuk, aztán öntjük tányérba.
7. Fahéj, kakaó, lekvár?Össze szabad kavarni
Ha több grízt használsz, úgy hamarabb kész, de nem olyan finom.
Só tényleg kell, de pici.
Ha ABBAHAGYOD a gríz beszórását, és később ÚJRA KEZDED, úgy CSOMÓS grízt kapsz. Ez a legfinomabb sokak szerint(minden ovis. Neve töltött tejbergíz)
Ha folyamatosan öntöd - kevered, mégis csomós, akkor nem öntötted elég vékony sugárban. Csak olyan legyen mint egy függöny, vagy permet. Ha túl régi a gríz, akkor át kell szitálni. Pl. tésztaszűrőn.
Még egy ok lehetséges a csomósságra: ha állapotos a szakácsnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!