Ebből lehet baj? (tojás. )
1/11 A kérdező kommentje:
ha a sárgája egyben volt akkor elvileg nem szabadna rossznak lennie
2010. nov. 19. 22:12
3/11 A kérdező kommentje:
Igen, egyben volt.
Szétválasztottam és a tojásfehérjének volt fura szaga. A sárgájának semmi baja. De lehet, hogy csak a tál volt olyan szagú...
Régebbi tojás volt, azért volt erősebb tojás szaga. Attól még nem rossz, nyugi. Én is volt, hogy olyanból sütöttem/főztem és nem voltunk betegek. :)
2010. nov. 19. 22:34
"Névnapra sütöttem" - akkor nem lehet baj!
Bezzeg, ha születésnapra sütötted volna....
2010. nov. 19. 22:38
De legalább nem úgy jártál mint én.Madártejhez ütöttem fel vagy 5 tojást,és az utolsóban döglött csibe volt..Az még hagyján,hogy az összes tojás kukába ment,de én is kidobtam a padlóra ami bennem volt...:(
(bolti tojás volt,amit elvileg le ellenőriznek)
2010. nov. 20. 00:06
Egy tipp...mielőtt felütöd a tojást mindig tedd vízbe..ha lent marad a víz alján,akkor tökéletesen friss..ha pedig márlebeg..vagy nem fekszik az alján,hanem méár kezd lebegni,akkor már nem friss.Én már azokat,amik nem fekszenek a víz alján nem használom fel.Én mindig külön ki tálkába ütöm fel a tojást..megszagolom,és utána kerül a liszthez..stb..Egyszer voltam szalmonellás,azóta nagyon óvatos vagyok.
2010. nov. 20. 06:36
Szerintem lehet, hogy házi tojás volt. A gyári tojás mind egyforma. De a háznál, lehet, hogy amikor más takarmányt eszik a tyúk, akkor más a szaga. A sárgája is más színű, ha kukoricát eszik, vagy ha búzát. A gyári tojás egyen szagú,amit nem érzel, mert megszoktad. (se íze, se bűze)Szerintem csak ennyiről lehet szó,
2010. nov. 20. 07:13
A tojás könnyen átveszi annak a szagát, ami mellett áll. Talán ez volt a szélső, és mondjuk a cékla volt mellette...vagy a kókusz.
2010. nov. 20. 07:15
A szalmonellás tojásnak nincs semmi különös szaga, ránézetre, szaglással nem lehet megállapitani, hogy fertözött.
A régi tojás idövel megzápul, ennek van rossz szaga, de az meg annyira büdös, hogy garantáltan észreveszed.
Amit te használtál, az vagy kicsit régebbi - de nem romlott volt, vagy valami szagot átvett a hütöben.
2010. nov. 20. 07:30
Kapcsolódó kérdések: