Milyen tortát süssek apámnak? (kritériumok lent)
Süss csokis diós kockát, nem túl édes és nagyon könnyű!
Sokáig puha marad, és ha nem szeled fel kockákra akkor torta lesz:)
mi nem vagyunk túl nagy süti evők. pl. vajas és nagyon krémes, cukros torták kizárva. ha van valamilyen alkalom és gyorsan szeretnék nekünk ízlő tortát, akkor a következőt csinálom:
veszek egy gyümölcstorta lapot (pár száz ft)
pudingot készítek, ez jön a tortára (én saját magam készítem, de lehet főzős porból is)
tetejére tetszőleges gyümölcsöket rakok (nyáron eper, most pl. kivi jól mutatna, vagy vehetsz őszibarack/egyéb konzervet)
így akár már késznek is mondható, de én van, hogy egy kis tortára való zselatint is készítek hozzá, ráöntöm a tetejére és amikor kihűlt kész.
Nem egy nagy extra, a férjem mégis állítom jobban szereti, mintha nekiállnék krémest csinálni úgy, hogy még a tésztáját is én sütném és kb. fél napot eltöltenék a konyhában.
sziasztok! a gyümölcstorta tésztájához adok egy receptet.
max fél óra.
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
-2 tojás
-egy púp. teáskanál sütőpor
-fél deci olaj
-fél deci melegvíz
a két tojás habját keményre verjük.
a két sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk
az olajat és a melegvízet, majd a sütőporos lisztet,végül a tojáshabot.
egy gyüm.tortaformát alaposan kinenünk zsiradékkal, minden bordájánál és beszórjuk liszttel is.
beleöntjük a tésztát, hagyjuk , hogy szépen terüljön,
majd forró sütőben 5 percig, utána kb 10 percig közepes
lángon sütjük. tűpróba!!
egy tálat kivajazunk és a tortára tesszük, hirtelen megfordítjuk. egy jó vizes konyharuhával letakarjuk, hagyjuk gőzölögni.
néhányszor megütögetjük, aztán óvatosan leemeljük a formát.
a többi ugyanaz, mint a késznél.közepébe puding /3 dl tejből/ rá a gyümik és tortazselével zárjuk.
nagyon finom könnyű tészta, és igazán hamar kész.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!