Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek apámnak?...

Milyen tortát süssek apámnak? (kritériumok lent)

Figyelt kérdés
Szombaton lesz születésnapja,és szeretnék valamilyen egyszerűen elkészíthető tortát sütni neki. Mindegy milyen,a lényeg,hogy ne legyen túl édes,és könnyű is legyen,mivel nem nagyon ehet nehéz ételeket. Túrótorta kizárva,mert nem szereti a túrót. Ha tudtok,légyszi segítsetek! Köszi előre is!
2010. nov. 16. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gyümölcs torta. Van babán, narancs, kivi. Szerintem ez nem nehéz.
2010. nov. 16. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:
* banán
2010. nov. 16. 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
HA szereti a csokisat csinálj sport szelet tortát! Én ilyet készítettem apunak. Keress rá de ha akarod begépelem.
2010. nov. 16. 14:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Süss csokis diós kockát, nem túl édes és nagyon könnyű!

[link]

Sokáig puha marad, és ha nem szeled fel kockákra akkor torta lesz:)

2010. nov. 16. 14:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, mindegyik ötlet nagyon tetszik! :)
2010. nov. 16. 14:33
 6/11 anonim ***** válasza:
Túrótortát mondtam volna, de látom nem szereti a túrót. Esetleg joghurttorta valamilyen gyümölccsel?
2010. nov. 16. 14:39
 7/11 anonim ***** válasza:

mi nem vagyunk túl nagy süti evők. pl. vajas és nagyon krémes, cukros torták kizárva. ha van valamilyen alkalom és gyorsan szeretnék nekünk ízlő tortát, akkor a következőt csinálom:

veszek egy gyümölcstorta lapot (pár száz ft)

pudingot készítek, ez jön a tortára (én saját magam készítem, de lehet főzős porból is)

tetejére tetszőleges gyümölcsöket rakok (nyáron eper, most pl. kivi jól mutatna, vagy vehetsz őszibarack/egyéb konzervet)

így akár már késznek is mondható, de én van, hogy egy kis tortára való zselatint is készítek hozzá, ráöntöm a tetejére és amikor kihűlt kész.

Nem egy nagy extra, a férjem mégis állítom jobban szereti, mintha nekiállnék krémest csinálni úgy, hogy még a tésztáját is én sütném és kb. fél napot eltöltenék a konyhában.

2010. nov. 16. 14:57
 8/11 anonim ***** válasza:

sziasztok! a gyümölcstorta tésztájához adok egy receptet.

max fél óra.

-14 dkg liszt

-14 dkg cukor

-2 tojás

-egy púp. teáskanál sütőpor

-fél deci olaj

-fél deci melegvíz

a két tojás habját keményre verjük.

a két sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk

az olajat és a melegvízet, majd a sütőporos lisztet,végül a tojáshabot.

egy gyüm.tortaformát alaposan kinenünk zsiradékkal, minden bordájánál és beszórjuk liszttel is.

beleöntjük a tésztát, hagyjuk , hogy szépen terüljön,

majd forró sütőben 5 percig, utána kb 10 percig közepes

lángon sütjük. tűpróba!!

egy tálat kivajazunk és a tortára tesszük, hirtelen megfordítjuk. egy jó vizes konyharuhával letakarjuk, hagyjuk gőzölögni.

néhányszor megütögetjük, aztán óvatosan leemeljük a formát.

a többi ugyanaz, mint a késznél.közepébe puding /3 dl tejből/ rá a gyümik és tortazselével zárjuk.

nagyon finom könnyű tészta, és igazán hamar kész.

üdv.

2010. nov. 16. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:
köszönjük. legközelebb lehet, hogy kipróbálom és nem bolti kész piskótából fogom csinálni. tényleg gyorsnak tűnik
2010. nov. 16. 15:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia, hallottál már répatortáról? Először én is azt hittem, hogy ez hülyeség, azóta a legkedvencebb sütije a gyerekeimnek, és baráti körömnek is. Az alapja reszelt sárgarépa, hozzá jön teljesőrlésü tönkölyliszt, de akármilyen más liszt is lehet. Dió, mogyoró, napraforgómag, aszalt gyümölcsök, és már csak egy kis méz kell bele édesitésképpen, no meg olivaolaj. Ez egy nagyon egészséges és tápláló süti, én most külföldön vagyok, a pontos arányokat akkor tudnám megirni, ha jövőhéten hazamegyek. Gondolom az már késő, ezért nézd meg interneten hátha megtalálod a receptet! Sok sikert!
2010. nov. 16. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!