Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit szokott fözni sütni...

Ki mit szokott fözni sütni karácsonykor?

Figyelt kérdés
2010. nov. 12. 22:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eléggé rossz evőek a ygerekek, ezért csakis azt amit máskor is megesznek.

A húsleves az alap.Brassói, rántott hús/sajt.

Mézeskalácsot mindig készítünk együtt,aztán vannak kedvencek azok közül válogatunk.

Mivel egyedül nevelem őket, nem csinálunk nagy ügyet belőle, mert egyik nap anyuhoz megyünk, másik nap az apjánál vannak, így csak ránk romlana minden.

2010. nov. 12. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

linzert, mézecskalácsot, huszárgombot, mogyorós csillagot, bejglit, hópelyhet, csokis-havast, gesztenyével,aszalt barackkal töltött csirkemellet, ajándéknak:házi készítésű bonbon:Közben vízgőz felett megolvasztom a darabokra tört csokit. A 40 dekányi mennyiség azért szükséges, mert kevesebbe nem lehet belemártani a golyókat kényelmesen. Természetesen bőven marad olvasztott csoki, de az a következő sütésnél újra felhasználható.


A jól lehűlt golyókat a csokiba mártom, és lecsepegtetem a fölösleget róluk. Beleszúrom a habszivacsba a fogpiszkálónál fogva és hagyom teljesen megdermedni. Leírva bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. (Ez a fenti fényképeken is látszik talán) Fontos, hogy a nugát mindig alaposan hűtve legyen, főleg a csokiba mártás előtt! Ha van rá lehetőség, a hűtő helyett inkább a mélyhűtőbe tegyük a mártogatás előtt!

2010. nov. 12. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Előre is bocs azoktól akik nem engedhetik meg maguknak. Norvég tengeri lazac, olívaolajon sütve, tejszínes gombaraguval. Mákosguba.
2010. nov. 12. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:

22:24-es vagyok bogyi a bonbon receptje a következő:

• 30 deka marcipánmassza

• 20 deka nugátmassza (a kenhető nugát erre nem alkalmas!)

• 2 ek. pisztácia

• 40 deka jófajta keserűcsoki

A pisztáciát mozsárban teljesen finomra zúzom. Erre azért van szükség, mert a darálóban darabos marad, és így a színe is sokkal jobban érvényesül. Kb. 15 deka marcipánnal összegyúrom, és az 1/3 részéből kb. 1,5-2 cm-es gombócokat formálok. A maradék zöld marcipánmasszát 2 réteg folpack fólia között kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, ugyanígy a színezetlen marcipánt is.

A nugátmassza 1/3 részét felkockázom, 1,5-2 cm-es gombócokat gömbölygetek belőle, és a hűtőbe teszem. A maradékot kinyújtom, ugyanúgy, mint a marcipánt, és szintén a lehűtöm. Egy likőröspohár segítségével kis korongokat szaggatok a nugátból, és 2 korong közé csomagolok 1-1 zöld marcipángolyót. A jól megdermedt nugátgolyókat a kiszaggatott zöld lapokra fektetem, és egy fehér marcipánlappal fedem be, majd összeillestem őket. Mindegyikbe beleszúrok 1 fogpiszkálót, és a hűtőbe rakom. Nagyon jó szolgálatot tesz ilyenkor egy darab hungarocell, amibe a fogpiszkálókat könnyedén bele lehet szúrni, és így gyönyörű gömbölyű marad a golyó, nem lesz "talpa", a máz pedig sértetlen és sima!

Közben vízgőz felett megolvasztom a darabokra tört csokit. A 40 dekányi mennyiség azért szükséges, mert kevesebbe nem lehet belemártani a golyókat kényelmesen. Természetesen bőven marad olvasztott csoki, de az a következő sütésnél újra felhasználható.


A jól lehűlt golyókat a csokiba mártom, és lecsepegtetem a fölösleget róluk. Beleszúrom a habszivacsba a fogpiszkálónál fogva és hagyom teljesen megdermedni. Leírva bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Fontos, hogy a nugát mindig alaposan hűtve legyen, főleg a csokiba mártás előtt! Ha van rá lehetőség, a hűtő helyett inkább a mélyhűtőbe tegyük a mártogatás előtt!

2010. nov. 12. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:

24. nálunk: húsleves, sült hal krumplipürével

25. mamáéknál: töltött káposzta, diós/mákos beigli, habcsók, mézeskalács

26. dédi: pogácsavariációk :) somlói galuska, esetleg rétes

2010. nov. 12. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
mézeskalács mindig van,de mikor mit sütök, főzök...
2010. nov. 13. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
Szenteste mindig pontyhalászlé, rántott pontyszeletek, rántott szelet (finnyás unokatesóim kedvéért akik nem szeretik a halat:D) krumplipürével, francia salátával. A többi nap töltött húsok, sült csirkecomb, natúr húsok (pl. paradicsomos-, dubarry-, vagy óvári szelet), töltött káposzta, stb...(változó, attól függ melyik családhoz menyünk enni) Sütemények: mézes krémes, zserbó, női szeszély, elefánt könnye, kókuszgolyó, sajtos rúd.
2010. nov. 13. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim válasza:
húsleves és halászlé az standard, meg persze a mézeskalács is minden mennyiségben : )
2010. nov. 15. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

Dec 24:általában ebédre halászlé, de volt hogy anya uncle benst csinált...vacsira rántott hal,franciasaláta,anya pogija..istenien csinálja,magokat szór a tetejére:)

Dec 25: Mamánál dőzsölés:kakas vagy tyúk leves,sült csirke,sült pulyka_beletömköd szalonnát és fokit,így mennye lesz:):P, mellé köretnek rizs meg sült fokis krumpli..dinsztelt lilakáposzta...plusz bejgli,egyébb sütik

Dec.25:dédimama:husileves,süét hús,tántott hús,sült csirke,dinsztelt káposzta,krumpli,rizs, sütemények

Tavaly volt egy kis keveredés,mert akkor már párom itt élt,velem és betegek voltunk,így nem nagyon karácsonyoztunk..idén meg lehet hogy a párom szüleinál leszünk alföldön..

2010. nov. 15. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

24-én este:rántott fogasfilé és valamilyen töltött hús zöldkörettel,majonézes salátával

25-én halpaprikás nokedlivel anyánál

26-án aszaltszilvás-májas csirkemell torta tört krumplival,meggybefőttel.

sütik: almás krémes,mártott kókuszos, fahéjas holdak,beigli...sajtos mandulás, teljes kiőrl.pogi...

És ez még mindig változik, ha valami tutinak tűnő receptet találok az aktuális karácsonyi újságokban!

2010. nov. 15. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!