Milyen sütit ajánlanátok szülinapra?
linzer
1kg porcukor 2kg margarin 3kg finomliszt és 10 tojás sárgája
a fehérjékből pedig habcsók! mindenféle...
első vagyok
pék-cukrász tanuló!
Mi gyakorlaton mindíg így csináljuk
ha valami egyszerűt akarsz: ókuszgolyó, ferrerósgolyó, barackosgolyó, Ha tortát akarsz a következő receptet ajánlom:finom csokitorta:
Hozzávalók a tortához:
20 dkg jó minőségű csokoládé (min 60%)
20 dkg vaj
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
30 dkg nádcukor
3 dkg kakaó
3 tojás
5 ek. tejszín
25 dkg mascarpone
porcukor
A csokimázhoz:
20 dkg csokoládé (min. 60%)
2 dl tejszín
Színes cukorkák
1. A sütőt előmelegítem 160 fokra, a tortaforma alját kibélelem sütőpapírral.
2. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét a vajjal.
3. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd a tojást kissé felverem a tejszínnel.
4. Összekeverem a lisztes keveréket a tojással és hozzáadom az olvasztott csokit is. Eléggé folyós, de sűrű massza lesz belőle.
5. A tortaformába öntöm és betolom a sütőbe legalább egy órára, tűpróbáig sütöm. Ha megsült, a formában hagyom kihűlni.
6. Amíg hűl, felolvasztom a másik 20 dkg csokoládét és körülbelül 5 dekagrammnyit a mascarponéhoz keverek, vagy annyit, amíg finom, kesernyés csokoládé ízű nem lesz a krém. Túl sokat nem ér kóstolgatni, mert kevés lesz a töltelék!!!! Ha nem elég édes kis porcukrot keverek hozzá. A maradék olvasztott csokoládéba beleöntöm a tejszínt és egyenletesre keverem, ez lesz a máz a tortára.
7. Ha kihűlt a torta, keresztben félbevágom és megtöltöm a mascarpone krémmel.
8. A tetejét bevonom a csokimázzal, hagyom, hogy a szélén lecsurogjon és a cukorkákkal díszítem.
hogy biztosan jusson mindenkinek csinálj két tortát
ha valami sós finomságot szeretnél ott van a pogácsa, a sajtosrúd vagy a grissini
A tanuló jól írta a receptet!
Én már vizsgázott pék-cukrász vagyok és kell bele a tojássárga. Különben mitől állna össze?
Díszítésként pedig a linzertetőket meg lehet kenni tojásfehérjével, megszórni durvára vágott dióval vagy mandulával és így sütni, különleges íze lesz. Tölteni pedig sok mindennel lehet, lekvárok, pudingok, nutella, vajkrémek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!