Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért fontos, melyik felével...

Miért fontos, melyik felével fordítod ki az alufóliát?

Figyelt kérdés
Hozzáteszik egyes receptekben, hogy "fényes oldalával felfelé" meg hasonlók. Mi a különbség?
2010. nov. 10. 13:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Más a hővisszaverő-képessége.
2010. nov. 10. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a fényes oldala lakkozott, és nagyobb a hővisszaverő

képessége, ezért kell sütéskor a hús felé lennie.

csomgoláskor a matt felét használjuk, nem a festettet.

2010. nov. 10. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A matt fele jobban elnyeli a hősugarakat átengedi az étel felé de az ételből való kisugárzást a fényes felület tompítja.
2010. nov. 10. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
51%

"a fényes oldala lakkozott"

Még mielőtt valaki megrémülne, hogy az ételre kerülhet a lakk, elárulom, hogy ez hülyeség. Egyszerűen arról van szó, hogy két rétegben hengerelik a fóliát, mert csak így lehet kellően vékony. Amelyik fele a hengerrel találkozik, ott fényes lesz, ahol a másik réteggel, ott matt.

http://www.youtube.com/watch?v=eETOx9FnnYI&t=9m30s

2010. nov. 11. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!