Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A "barátságkenyér" tésztája...

A "barátságkenyér" tésztája még forog az országban?

Figyelt kérdés
2010. nov. 8. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
igen, én nemrég találkoztam vele
2010. nov. 8. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
én is fél éve kaptam, lepasszoltam anyósomnak. Ez sztem inkább "ellenségkenyér" :)
2010. nov. 8. 13:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Elmondanátok, hogy mi ez? :) Még csak nem is hallottam róla, de ha vmi jó kis süti, jöhet :D
2010. nov. 8. 14:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez egy kovász,amit már nemtudom hány felé kell szedni,van egy recept hozzá,az egyik részét megtartod,megcisnálod belőle a sütit ,a többi részt pedig elajándékozod.

Miért lenne ellenségkenyér? Amit én sütöttem az nagyon finom lett,tulajdonképpen gyümölcskenyér,én raktam bele mazsolát,csokidarabokat ,banánt.. nyami:)

Persze lehet ,hogy ti nem erről beszéltek,én ezt ismerem :D

2010. nov. 8. 20:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Az "ellenségkenyeret" is megértem valahol... Volt régen hozzá egy lánclevél, hogy szeretet, meg barátság és add tovább ennyinek, meg annyinak - csak hát email, meg szövegszerkesztő nélkül ezt körmölhette az ember...

Bár csak egy szimpla süti volt, ízre nem volt rossz, csak hát azért minden héten ezt enni egy kicsit kezdett unalmassá válni. De az ember a 10. héten is nekiállt a kovászt etetni, mert mi van, ha elfogy, lesz-e másik, majd átjön a szomszéd gyerek és megeszi az - tehát mindig volt valami indok.

Szóval addiktív volt, na, és ki adna a barátjának valami addiktív kábszert, nemde? :)

Szóval ezért volt ellenségkenyér. De 15-20 év után azért megkóstolnám megint! :)

2010. nov. 8. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!