Fekete retekből főtt étel készíthető?
Hogy a fogatlan nagyszüleim is ehessék...
Tudtok mondani olyan receptet, amelyben puha lesz a retek? Főtt vagy sült akármit....?
Még a reszelő sem reszeli kellően kicsire...
Aprítógépeim meg nincsenek...
Attól hogy kicsi, még nem puha. Persze, ha milliméteres lenne, akkor se lenne puha, de legalább kicsi lenne, ami emészthetőbb.
A nagylyukú reszelő vastag és több centi hosszú csíkokat produkàl, amit még rágni célszerű....
Őszintén, nekem, akinek vannak fogaim, nekem is nehéz elrágcsálni...
A kislyukú reszelővel pedig nem nagyon megy lereszelni...
Amúgy,
Kérdésem azokhoz szól, akik értik miről beszélek, vagy tudnak ötletes retek felhasználást.....
Köszi!
Kérdés, miért pont feketeretket akarsz nekik adni, ha a vitaminok és ásványi anyagok miatt, akkor a következö ötleteim vannak.
Ha megfözöd, akkor olyan ízü lesz, mint a fás karalábé, és minden hasznos összetevö eltünik belöle, ez nem igazán jó ötlet szerintem.
Amit tehetsz, hogy finom reszelön lereszeled és utána kicsavarod a levét (kendöbe kötve egyszerrüen megy), a vitaminok, ásványi anyagok és az alapíz a reteklében maradnak, el tudják fogyasztani.
Ami még esetleg szóba jöhetne, az a gyümölcscentrifuga, ott majdnem az egész anyag átjön gyakorlatilag pépes állapotban.
Régen ettem tejes retek levest, arra már nem emlékszem mennyire volt puha. Pont olyan receptet nem találtam hirtelen: [link]
de kb. ilyesmi volt csak a borsót, répát, kell a fekete retekkel helyettesíteni és a petrezselyem is ki maradhat. (Apró kockákra vágva mint ahogy a karalábé levesbe szokták a karalábét). Én adtam nagyszülőnek lereszelve fekete retket, kb. fél órával előtte lereszeltem, picit megsóztam és beraktam a hűtőbe, megette mindig.
Fekete retket nem szoktak főzni.
Ha lesózod puhul valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!