Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csinálunk a hot pot...

Mit csinálunk a hot pot alaplével étkezés után?

Figyelt kérdés
Sziasztok, első hot potozásomhoz készülök otthon, minden hozzávalót beszereztem. Felmerült bennem a kérdés, hogy mit csinálunk magával a hot pot alaplével azon kívül, hogy megfőzzük benne a húsokat/zöldségeket. Próbáltam utánanézni, videók/cikkek stb., de konkrétan ezt nem említik sehol. Étkezés közben mint levest fogyasztják? Vagy tényleg csak annyi lenne a "lé" funkciója, hogy megfőzd benne a hozzávalókat? Mit csinálok a végén vele? Kiöntsem, vagy félrerakjam esetleg egy későbbi alkalomra (lefagyasztva)? A gyakorlott hot potozók válaszait nagyon szívesen fogadnám. Előre is köszönöm! :)

ma 18:08
 1/2 anonim ***** válasza:

A feleségem kínai, rendszeresen hotpotozunk otthon, mi mindig kidobjuk utána, de nem sok marad, erősen párolog, inkább utántölteni kell.

Ha olyan a lé, néha-néha viszont iszunk belőle levesként.

Bennem is fölmerült, hogy miért nem tesszük félre egy kvázi alaplé-ként a kövi hotpotozásra, de a feleségem az ilyen jellegű gasztronómiai firtatásaimat egy gyors "mert nem és kész"-el elrendezi.

Olyan viszont volt már, hogy félretett egy kevés hoppot levet (de még a főzés legelejéről) és azt fagyasztotta le, amiben aztán később tésztát főzött.

Szerintem ahhoz lehet köze, hogy azért elég sok nyál kerül a levesbe, ki tudja milyen bacikkal.

ma 19:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Szuper vagy, köszönöm a gyors választ. Mi egy paradicsomos alapot vettünk, ha jól emlékszem valami HI márka. Akkor nem szedünk belőle egy tányérral, mint ahogy azt gondoltuk :D Max egy két kanállal megkóstoljuk, ahogy javasoltad.
ma 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!