Miket szoktatok készíteni karácsonykor? Van bármi különlegesség, amit (szinte csak) ilyenkor esztek?
Amit csak ilyenkor,vagyis inkább csak ebben az időszakban eszünk az a mézeskalács és a bejgli.
Amit készíteni szoktam,az sok és sokfajta sütemény,illetve mindig van halászlé,töltött káposzta 24én.
26án pedig a nagy családi ebédre igyekszem kicsit különlegesebb menüsorral szolgálni,amit egyébként évközben nem csinálok,pl. kacsacomb,lazac,gesztenyés,aszaltgyümölcsös ételek.Ja és a mazsolás rizs!Senki sem eszi,mégis mindig megcsinálom,hátha majd most🤣
Bejgli
Szalonnával tuzdelt almával sult pulykamell
Bodzalekvár
Diós bejglikremmel töltött datolya csokiba mártva
Mézeskalács, bejgli, zserbó, flódni.
Ezek annyira karácsonyi ételek, hogy év közben csakazértse csinálok. Ilyenkor van meg a hangulata.
Nem is tudom van-e olyan, amit csak karácsonykor. Olyan van amit karácsonykor tuti, azon kívül meg nagyon ritkán, mert azért az év maradék 11,5 hónapjában is csak megkívánja az ember pl a bejglit 1-2x :)
Még a Wellington ilyen talán.
Bejglit csak karácsonykor sütök (érdekesség, hogy anyu soha nem sütött, amúgy iszonyat jól főz, süt, de a kelt tésztákkal mindig meggyűlt a baja fiatalon, így azt később sem csinált soha, én viszom szeretem a kelt tésztákat és általában jól is sikerülnek, úgyhogy én behoztam a bejglit a karácsonyi repertoárba) + hókiflit.
Van egy Angliából hozott receptem (kint éltünk 5 évig), egy darált húsos, darált diós, apróra vágott gesztenyés-almás keverék, amit egyrészt hústekercs formájában sütünk (pl. pulykamellbe tekerjük), másrészt kis gombócokban, baconnel betekerve.
És egy édes gesztenyekrém leves, amit az utóbbi években a sógornőm csinál meg minden évben, előtte én csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!