Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha résnyire nyitva maradt a...

Ha résnyire nyitva maradt a hűtőm (sajnos) közel 16 órára, akkor a benne lévő ételek mind kukák? Többi lenn!

Figyelt kérdés

Hála Istennek nem volt benne sok minden, de amit nagyon sajnálnék kidobni az a tegnap főzött kaja. Paradicsomszósszal főztem össze zöldségeket (babot, kukoricát) és tettem hozzá egy kisebb konzerv tonhalat. Ezt mind összerottyantottam és kis idő után ment is a hűtőbe. Ez volt tegnap délután, és utána elmentem egy barátnőmhöz, nála is aludtam. Ma reggel, amikor hazajöttem vettem észre sajnos, hogy a hűtő valahogyan résnyire csak, de nyitva maradt... Ez majdnem 16 óra lehetett így. Kidobjam a kaját? Mit csináljak vele? Ha újraforralom kvázi tűzhelyen az nem sterilizálja esetleg?

Köszönöm a hozzászólásokat!

tegnapelőtt 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom amikor belenyúltál és megfogtad az ételt az hideg volt. Szóval én megenném simán.
tegnapelőtt 15:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Hideg volt igen, habár szerintem a hőmérséklet így nem lehetett megfelelő a hűtőben, mert mégiscsak kicsit nyitva maradt.. :( Én abban reménykedem, hogy ezek végülis már eleve hőkezelt, konzerv ételek (már az alapanyagok), csak nem romlanak olyan könnyen. Vagy ez butaság?
tegnapelőtt 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Nem 4 fok volt a hűtőben, hanem 9. Ne aggódj, semmi baja a kajának. Ha az asztalon hagytad volna, még akkor is elég jó eséllyel ehető maradt volna.
tegnapelőtt 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Vélhetően többet fogyasztott a hűtőd - gyakrabban bekapcsolt. Azt látod biztosan, hogy megfolyt-e az oldala (belül), a kaják vizesek, vagy csak kevésbé hidegek?!

Én mondjuk nem hinném, hogy bárminek is lett baja ennyitől...

tegnapelőtt 16:02
 5/7 Justinianus ***** válasza:
86%

Akkor sem lenne semmi baja, ha nem is raktad volna a hűtőbe.

Hacsak nem volt harminc fok a konyhában.

tegnapelőtt 16:33
 6/7 anonim ***** válasza:
86%
Szerezz be egy fridzsiderhőmérőt párszáz forintért. A résnyire nyitvamaradás nem azt jelenti, hogy nem volt hűtés.
tegnapelőtt 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Add nekem, neked már nem való
tegnap 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!