Száraz, tiszta Berlinger serpenyő alatt gyújtottam be véletlen a gáz. 5 percig így égett, mire észrevettem, hogy rosszat melegítek. Lesz ettől károsodása? Merjem használni?
7 és 9 vagyok. Válaszoljunk már neki rendesen.
Én nem dobnám ki.
Ti mire szavaztok?
Oké, ha gyerek van, az más. Nálunk nincs gyerek.
Gyereknek nem ebben főznék azért, ha még kicsi. De magunknak igen.
Abban a kutatók egyetértenek, hogy a teflon magában nem mérgező, még az sem probléma, ha leszakadó teflonpelyhet nyel le az ember. A probléma hevítéskor jelentkezik, ilyenkor a teflon elkezd bomlani, és mérgező anyagok szabadulhatnak fel. Hiába nincs már benne PFOA, sajnos laboratóriumi körülmények között a PTFE is engedett ki magából olyan gázokat, amelyek hidegrázást, fejfájást okoztak. Ezeket a tüneteket tehát a „tefloninfluenzának” lehet tulajdonítani. A hőmérsékleti adatok azonban eltérnek: 2001-ben azt állították, hogy a gáz felszabadulásához 360 °C elég, 2017-ben pedig már arra jutottak, hogy 8 perces 400 °C-os hevítés szükséges hozzá.
Nem tudom hány fokom hevít a gáz.
Ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj a megfelelő hőfokra: sose hevítsd túl az edényt, semmiképp se tedd üresen a tűzhelyre, ugyanakkor ne is hagyd a tűzön, miután kivetted belőle az ételt
😪😪😪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!