Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz, tiszta Berlinger...

Száraz, tiszta Berlinger serpenyő alatt gyújtottam be véletlen a gáz. 5 percig így égett, mire észrevettem, hogy rosszat melegítek. Lesz ettől károsodása? Merjem használni?

Figyelt kérdés
nov. 3. 12:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

7 és 9 vagyok. Válaszoljunk már neki rendesen.

Én nem dobnám ki.

Ti mire szavaztok?

nov. 3. 15:21
 12/18 A kérdező kommentje:
A Berlinger az nem olyan teflon szerintem , mint a tefal vagy tescos. Teljesen más az anyaga látszólag. De nem értek hozzá. Tescoban vettem, tefalok mellett van.
nov. 3. 15:23
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen, jó lenne valami válasz. Nem akarom direktben mérgezni a gyerekeim, de nehéz megmaradni a realitás talaján.
nov. 3. 15:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Oké, ha gyerek van, az más. Nálunk nincs gyerek.

Gyereknek nem ebben főznék azért, ha még kicsi. De magunknak igen.

nov. 3. 15:27
 15/18 A kérdező kommentje:

Abban a kutatók egyetértenek, hogy a teflon magában nem mérgező, még az sem probléma, ha leszakadó teflonpelyhet nyel le az ember. A probléma hevítéskor jelentkezik, ilyenkor a teflon elkezd bomlani, és mérgező anyagok szabadulhatnak fel. Hiába nincs már benne PFOA, sajnos laboratóriumi körülmények között a PTFE is engedett ki magából olyan gázokat, amelyek hidegrázást, fejfájást okoztak. Ezeket a tüneteket tehát a „tefloninfluenzának” lehet tulajdonítani. A hőmérsékleti adatok azonban eltérnek: 2001-ben azt állították, hogy a gáz felszabadulásához 360 °C elég, 2017-ben pedig már arra jutottak, hogy 8 perces 400 °C-os hevítés szükséges hozzá.

Nem tudom hány fokom hevít a gáz.

nov. 3. 15:32
 16/18 A kérdező kommentje:
De, ha megvolt amit leírt, akkor már mérgeztem is őket tegnap...
nov. 3. 15:33
 17/18 A kérdező kommentje:

Ezért nagyon fontos, hogy odafigyelj a megfelelő hőfokra: sose hevítsd túl az edényt, semmiképp se tedd üresen a tűzhelyre, ugyanakkor ne is hagyd a tűzön, miután kivetted belőle az ételt

😪😪😪

nov. 3. 15:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdezö; írj az ügyfélszolgálatuknak, ök pontos infót tudnak adni.
nov. 3. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!