Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz, tiszta Berlinger...

Száraz, tiszta Berlinger serpenyő alatt gyújtottam be véletlen a gáz. 5 percig így égett, mire észrevettem, hogy rosszat melegítek. Lesz ettől károsodása? Merjem használni?

Figyelt kérdés
nov. 3. 12:22
1 2
 1/18 anonim válasza:
0%

Sztm. ne kockáztass, dobd ki.


Egy serpenyő nyilván nem arra való, hogy alatta gáz égjen....


Kérjük a következő debil kérdést.

nov. 3. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Ertem, hogy kinevetsz. De ez teljesen szaraz, üres, zsiradékmentes volt. Szerintem máshogy működik a hevülés, mint amikor van benne valami, nem?
nov. 3. 12:57
 3/18 anonim válasza:
Nem nevetlek ki, teljesen komolyan veszem, hogy másmilyen az ha egy serpenyőben kacsa melegszik, zsír, vagy semmi... Egyszerűen átalakul a serpenyő anyaga, alumíniumból arany lesz. Már a középkorban az alkimisták is próbálkoztak ilyennel...
nov. 3. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
#1, #3 debil, ne foglalkozz vele. Kis vagy nagy lángon melegítetted?
nov. 3. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
Ha teflonos, akkor jobb, ha kidobod, ha nemesacél, akkor pont úgy kell használni, ahogy üresen felforrósítod, utána teszel bele zsiradékot meg amit sütni akarsz
nov. 3. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Tapadásmentes Berlinger
nov. 3. 14:55
 7/18 anonim ***** válasza:

Ti mindent kidobtok, nevetséges.


Én meg a 14 éves, akkoriban a tescóban 2 ezerért vett legolcsóbb serpenyőmet használom a mai napig, ami már HULLÁMOSRA van égve. Rendesen imbolyog a gázon. De még használható.


Szerinted hányszor égett meg a 14 év alatt, mikor napi használatban volt?

Igen, sokszor zsír nélkül indítottam el, amikor a szememen is alig láttam ki, na bumm, akkor megégett.

A zsír csak arra jó, hogy ne égjen meg a serpenyő. Én megégettem, anyáztam egy sort, míg áztattam meg súroltam, és haaználtam tovább.


Szerinted mitől fekete? Igen, már nem csillog a régi fényében. Nemhogy teflon, bevonat sincs az alján. És még élünk.

Addig fogom használni, amíg ki nem lyukad, utána jó lesz kutyatányérnak.

nov. 3. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
Persze, a tönkrement teflon NEM ÚGY árt, hogy egyszer használod, és holtan senki mindenki össze, aki evett az ételböl, hanem tele van rákkeltö anyagokkal, amik évek múlva hozzák a hatást
nov. 3. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
14 év alatt rakásra haltunk volna már. Lett volna rá időnk.
nov. 3. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim válasza:

#4 - mint #1 és #3 válaszoló, most őszintén kérdezem: a serpenyőt - bármennyire is furcsa lehet - nagy hőfokon történő melegítésre tervezték. Na már most vajon mi történik, ha egy ilyen eszközt erre használsz? Persze dobasd ki...IQ bajnok, a teflont.


Sztm. maradjunk annyiban, hogy nézz utána valójában mi is a teflon, mennyi a folyási hőmérséklete (kb. 6-700 fok) stb.

Aztán térjünk vissza az okos válaszokra...

nov. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!