Mit tudok venni 8000(5500)forintból a hétre?
Tudom nagyon necces,a hétre kéne a kaját megoldanom 8000 forintból,a lényeg hogy olcsó és sok legyen.
Reggelim és ebédem általában 2-2 zsemle szokott lenni,este meló után szoktam főtt kaját enni. Ha beleszámolom hogy a 20zsemle 1500 kb+a felvágott bele(1kg s budget)+1000ft csak 5500 marad egy heti főtt kajára vacsira.
Valami tésztás ételre gondoltam,1kg teszta 1000 ft es meg van 4500 valamire,de nem tudom mit lehetne venni hozzá
Ha már úgyis jársz a Spárban akkor körülnézhetsz a leértékelt cuccok között. Ezeknek közel van a lejárati ideje,de úgysem fognak sokáig parkolni nálad.
Még valami olcsó gyümölcsre is szükséged van. Egy kevés talán belefér. Legutóbb a mandarinból volt olcsóbb.
A helyedben két ebédet főznék. Egy tojásos nokedlit és egy lencsefőzeléket.
Tojás 10 db 700ft
Liszt 1kg 140 ft
Olaj remelem van otthon amin oaszesutod. Meg só
600 gr lisztbol es 2 tojasbol megvan a teszta es a maradek 8 tojast rateszed.
500 gr száraz lencse kb 600 ft. Áztatod egy éjszakát aztán főzöd. Vezsel hozzá egy kis doboz (270ft) tejfölt feltétnek. A maradék liszttel sűríted. Só pirospaprika babérlevél kömény mehet bele amid van.
Szóval az ebédek megoldva6 napra.
Egyszer ehetsz loaded potatot-t. Meg lehet párszor az a vacsi.
3 adaghoz kilós krumpli (350ft) és egy nagy dobiz tejfol (400ft) és egy 20 deka korulintrappista (sparosnak 3000 kiloja szoval 600ft).
Rizs köret+ paradicsom püré+csirkemell+vöröshagyma+fűszerek, én gyakran eszek ilyesmit.
bolognai spagetti se drága és ahogy írták lencse, sárgaborsó főzelék vmi olcsó virslivel, vagy fasírttal.
Sárgaborsó, lencse főzelék nagyon tartalmas, laktató, olcsón ki tudod hozni.
Tojásos nokedli.
Csirkemájból, sertésmájból pörkölt rizzsel, tésztával.
Savanyú tojás, ez szintén nagyon laktató, ha alapdolgok, mint liszt, olaj, pirospaprika, babérlevél, ecet van otthon, csak a tojást kell megvenned.
Üveges lecsó tojással, rizzsel vagy tésztával.
Nagyon sok facebook csoport van "túl sokat főztem" néven. Van a fiatal felnőttek meg a kerületik. Rendszeresen szokott poszt lenni legalább az egyikben. Ott tudsz jelentkezni és csak érte kell menni. De fentebb írtunk ötleteket, azzal ki fogsz jönni.
Zsömle helyett meg vegyél kenyeret, olcsóbb. Vagy még jobb ha megsütöd. Liszt víz só élesztő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!