Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az étolajas flakon is PET...

Az étolajas flakon is PET palack. Lesz abból is visszaváltós?

Figyelt kérdés
Az ecetben nem vagyok biztos, az mintha más anyag lenne, de abból se találtam még 50Ft-os cimkéset.

okt. 26. 23:01
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
okt. 26. 23:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Miért nem lesz?
okt. 27. 00:06
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Azokban nincs annyi kereslet mint az üdítőknél..
okt. 27. 00:17
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Nekem eléggé jól visszaszedi egyéb literes palackok vonalkódjaival, de a palackok magasságát gyertyaláng segítségével két centivel vissza kell zsugorítanom.

Szlovákiából írok, ahol én imádom ezeket a nyerőautomatákat, hisz már kb. ötven ecetes és étolajos palackot is sikerült így értékesítenem a sok száz egyéb nem visszaváltható típus mellett!

😊😀😁

okt. 27. 02:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz az. Úgy tudom az olajmaradvány miatt nem lehet újrahasznosítani a műanyagot. Nálunk a "sárga" kukába sem szabad beledobni.
okt. 27. 02:22
 6/7 anonim ***** válasza:
39%
Nem lesznek, nagyon egyszerű okból: Az otthon ürül ki, így be tudod dobni a szelektívbe, nem lesz belőle az utcán szemét. Az üdítők, alkoholos italok csomagolásai viszont gyakran a közterületen ürülnek ki és sokan csak eldobják, jó esetben a kukába, rossz esetben a földre, de nem a szelektívbe, ezért ösztönözni kell az embereket, hogy ne tegyék. Végülis nem dobob a pénzt a kukába, így a palackot se fogod, hanem visszaviszed, így jó helyre kerül.
okt. 27. 07:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Az olajszennyezéses magyarázat valós is lehet.

Viszont pont emiatt kellene visszaszedetni azt is és külön zacskóztatni mondjuk a legnagyobb boltokban, legalább jelzésértékűen. Így nem keveredne a "vizes" hulladékkal és egyenesen vihetik "újrahasznosítani" az égetőbe. Ez lenne a legértelmesebb eljárás.

Az ecetesflakonok pedig abszolúte nem olajok, ígyis-úgyis elpárolog, alapvetően borból készül az ecet, kb. semmi különbség a cukorból készült klasszik fehérecet és a megecetesedett bor között.

Attól tartok sokan fogják majd a szlovák módszert alkalmazni, mert a magyar se hü.lye, így is vastagon le vagyunk húzva a kötelező szemétszállítási díjjal.

Amit a 6-os írt az viszont egy teljesen abszurd mantrahantázás.

okt. 27. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!