Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell palacsintát csinálni...

Hogy kell palacsintát csinálni? (ha lehet receptet küldjetek)

Figyelt kérdés
2009. jan. 7. 21:20
 1/8 anonim ***** válasza:
2009. jan. 7. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
39%

amelyik a leg,,szimpatikusabb" azt készíted el :D


[link]


[link]

2009. jan. 7. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Tudom hogy lejárt lemez, de végre kikisérleteztem a számomra legjobb palacsintát. Ezt most megosztom veletek.


1 bögre liszt

1,5 bögre tej

0,5 bögre szódavíz v. buborékos ásványvíz

2 db tojás

1 csipet só

1 csapott evőkanál krisztálycukor

2 evőkanál étolaj


Bögre: standard kb. 2,5 dl-s edény, liszttel kb 13 dKg

Tej: 2,8%

Liszt: BL-55-ös finom liszt

Tojás: közepes méretű

Csipet: kb 1 mokkáskanál


Elkészítés:

Lisztet, tojást, cukrot, sót, fél bögre tejjel simára keverem. Kapok egy galuska sűrűségű tésztát.

Ehhez folyamatosan hozzákeverem a maradék tejet. Ha elég sima, akkor hozzáöntöm az ásványvizet és azt is összekeverem. (Ha nem így jártam el, akkor nem tudtam csomómentesre keverni a tésztát.)


Jön 20 perc pihentetés


Ezután hozzákeverem az olajat és lehet sütni. A folyékony tésztát az enyhén előmelegített serpenyőbe töltjük, egyenletesen eloszlatjuk, megsütjük, megfordítjuk és másik oldal kb 2/3 annyi ideig sütjük mint az elsőt.


Néhány tipp a sütéshez:


1. A szakácskönyvektől és a hagyománytól eltérően én teflonsütőben kislángon sütöm, mert szeretem a vastagabb tésztát. Ha nagylángon sütőm a külseje megég, de belseje nyers marad.

2. Ha adsz az esztétikára akkor úgy tekered fel a palacsintát hogy az először süt oldala kerül kívülre. Ezen ugyanis egyeletesebbek a foltok és nem pöttyös, mint a másik fele.

3. Ha a palacsinta papírszerű és törik, akkor még melegen halmozd egymásra és fedd le egy tányérra. Meg fog puhulni párperc után.

4. A 3-4 palacsinta kisütése után elég olajos lesz a serpenyő, ahhoz hogy ha kell fel is tudjuk dobni a palacsintát. Nem ördöngősség, vizszintesen meg kell rázogatni hogy csúszkáljon a serpenyőben, aztán ha már nincs leragadva laza csulómozdulattal fel lehet dobni.

5. Érdemes 2 vagy 3 palacsinta sütővel dolgozni, gyorsabban végzel a sütéssel.

6. Ha nagyon apró, pici likacsok vannak az elkészült palacsintán, akkor túl forró a serpenyő.

2009. jan. 7. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

ha valami különlegesebbre vágysz, akkor ezeket csináld meg:


[link]


:D

2009. jan. 7. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Én csak 2 tanácsot szeretnék adni, remélem ennek is hasznát veszed:

-A palacsintatészta sűrűsége akkor jó, ha bevonóképes.

Belemártassz egy merőkanalt, és ha bevonja akkor jó, ha "lepereg" róla, akkor híg.

- Ha sütés közben elszakad, akkor pedig a tojás kevés benne.

2009. jan. 8. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

25dkg liszt

fél liter tej

1dl olaj

kis só

késhegynyi sütőpor

2-3 tojás

És olyan legyen a tészta ahogy az előző válaszoló leírta.


maszatka

2009. jan. 8. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat!!!
2009. jan. 8. 18:53
 8/8 sanyec10 válasza:
Laktózmentes tejjel próbáltátok már? Nekem letapadt.
2018. júl. 29. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!