Valakinek jó receptje sáfrányos szeklicével?
Figyelt kérdés
Próbáltam nézelődni neten, de úgy látom, nem túl elterjedt minálunk, úgyhogy semmi ínyemrevalót nem találtam.2010. nov. 3. 20:58
1/4 anonim válasza:
Ugyanúgy használjuk,mint a valódi sáfrányt. Nincs különösebb íze,a levesekbe szokás tenni,mert szép sárga színű lesz tőle.De teheted a rizs főzővizébe is,vagy akár a tésztába is.Ha egy kevés melegvízben áztatod,akkor szép sárga levet kapsz,azzal a sütiket sárgára színezheted.
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor csak színezéknek jó leginkább?
2010. nov. 3. 21:14
3/4 anonim válasza:
Igen,inkább csak arra jó. Likőröket,cukorkákat is szoktak vele színezni. Ezért nincs sok értelme valódi sáfrányt venni,mert csak drága,de nem jobb,mint a szeklice.
4/4 anonim válasza:
Már elnézést, de az igazi sáfránynak igenis van ize, meg a sáfrányos szeklicének is, de a kettö közt igen nagy a különbség. Aki ezt nem érzi, annak nincs izérzéke, vagy pedig dohányzik és emiatt nem érzi.
Ennek ellenére föként a szine miatt hasnálják, de pl. a milánói rizottót igazi sáfrány nélkül nem is lehet elkésziteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!