Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett fekete színű a...

Smiley2530 kérdése:

Mitől lett fekete színű a gombakrémlevesem?

Figyelt kérdés
Első gombakrémlevesem csiperkéből, találtam egy egyszerű receptet, megcsináltam de a világos színű leves helyett sötétszürke színűt kaptam. Az ízével nincs baj csak így elég furán néz ki. Mit rontottam el?

szept. 17. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
A gombától. Nem rontottál el semmit, csak kiadta a színét.
szept. 17. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

A gomba mindig barna/fekete lesz, a zacskós gombakrémlevesben gyakorlatilag nincs gomba.

Elvileg valamivel világosabb lehet, ha fehér csiperkét veszel és a lemezeket kikaparod, csak úgy az ízét meg a tápnayagok jó részét is kidobod - és hófehér akkor sem lesz, legfeljebb világosabb barna

szept. 17. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
férlevezető a kérdés is azért, először feketét ír, amit tényleg nem természetes, de a szürke ötven árnyalata igen
szept. 17. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A gombaspóráktól lesz sötét
szept. 17. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem szürkét sem sikerült még főznöm gombából. Az inkább barnás árnyalatú.
szept. 18. 03:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A spóratokokat ha jól kikaparod, akkor világosabb lesz. De ez fajtától is függ.
szept. 18. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!