Hogyan kell kerek pizzatésztát formálni?
Könnyebb, mint szögletesre, mert ha ki van gombócolva, akkor ha egy gömböt lapítassz, az eleve kerek lesz. Ha nyújtó fával nyújtod, (nem úgy kell...) akkor mindig fordíts rajta egy negyed, vagy egy nyolcad fordulatot, utána meg már látod, hova kell még nyújtani, hogy kerek legyen.
Ha kézzel húzod, ahhoz kell egy kis rutin, de sokkal könnyebb egyenletesre húzni, mert közvetlenül érzed, hogy hogy alakul a tészta a kezed alatt ill. fölött, ha dobálod is.
Kézzel is hasonló az alap technika, mindig kicsit fordítassz, kicsit húzol, körbe-körbe. Ha már elég nagy, akkor dobálva a legjobb, mert oldal irányban egyenletesen húzódik, merőlegesen nem éri nyomás a tésztát,(ez sütésnél fontos) és a széle is magától kialakul.
Egyébként meg ha nagyjából kerekre kinyújtottad, rakd bele egy pizza tepsibe, és kézzel alakítsd oda a széléhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!