Szerintetek a lepattogzott tepsiben szabad még sütni?
Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, amit olcsón vettem (kínais), és belül fekete bevonata van, de nem olyan, mint a teflon. Hamar felkarcolódnak ezek és alatta ilyen alumínium színű anyag látszik ki. Nem tudom miből lehet, meg, hogy nem-e egészségre káros (pl. kioldódik belőle valami sütéskor).aug. 14. 21:45
2/15 anonim válasza:
Ha sima zománcozott vas tepsi lenne, azt mondanám, hogy tegyél bele sütőpapírt.
Debígy ne.
3/15 anonim válasza:
Sütőpapírral szerintem is teljesen ok.
4/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
Amúgy azt lehet tudni, miért ne?
aug. 15. 02:23
5/15 anonim válasza:
Lehet, az a néhány karcolás nem számít.
6/15 anonim válasza:
Esetleg egy rendesebb fotó a kérdéses konyhaeszköz állapotáról?
7/15 anonim válasza:
Ha zománcozott volt akkor nyugodtan süthetsz párszor.
Ha fekete bevonatos inkább ne,az könnyen feljön.
10/15 anonim válasza:
Zománc alatt csak vas van, az olyan mint a sima vasedény, az anyagától semmi bajod nem lesz. Az lehet baj, ha a zománc tovább pattan és esetleg valaki megeszi, vagy ha letapad a kaja és nem mosod ki rendesen vagy megég.
A teflon megkaparva vagy túlhevítve viszont anyagában veszélyes, mérgezéshez vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!