Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vett már itt vki MO-n nyers,...

Vett már itt vki MO-n nyers, felhasználásra váró tonhalat? Hol? Mit lehet belőle készíteni? Rántva vagy inkább sütve a legjobb?

Figyelt kérdés
júl. 17. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Metro-ban van.Rantva semmiféleképen nem ajánlott inkább csak roston és azt sem átsütve mert olyan száraz lesz mint a fűrészpor.

Más opció ha szusiba rakod nyersen.

júl. 17. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Lidlbe halpénteken. Grilleztem. Nagyon száraz
júl. 17. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
rántva, jézusom, magyarok meg a főzési kultúra...
júl. 17. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Metróban szoktam venni olyat, hogy tonhal steak. Befűszerezem (lehet halak fűszerkeverékkel is, de én úgy szoktam, hogy só, bors, fokhagymapor, kevés curry. Rostján sütöm meg, és nem szárítom ki, sütés után rögtön esszük is.
júl. 17. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Gyermekkoromban "anno" az iskolai menzán kaptunk. Valami bunda volt rajt, mert nem natur volt. 2 kis téglalap nagyságú db-ot adtak és hozzá rizi-bizit. Alig vártuk már a pénteket, mert általában akkor szokott lenni. Nem halrudak voltak, hanem tonhal mert a halrudak texturája más.
júl. 17. 17:33
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg tőjehal volt tonhal nem,csak elnevezésében.

Szocializmusban volt max hekk.

júl. 17. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
A tonhal nem fehér. Tilápiát, pangasiust, tőkehalat szoktak rántani
júl. 17. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Sushiba (sashimi vagy rizzsel) csak úgy nyersen bele ne rakd! Igen, van ilyen, de az egy külön eljárás, amivel kezelik a kifogás után közvetlenül. Nem kezelnek minden nyers halat így, ez egy drága eljárás, ne vedd természetesnek, hogy nyers maradhat.


Steaknek kisütve fincsi, Az a trükk, max 2 ujj vastag legyen, magas hőfokon csináld, és hogy rá kell tenni a fedõt, így nem szárad ki.



Esetleg kockákra vágni, kisütni, és poke bowlhoz adni? Avokádóval, retekkel, uborkával, reszelt répával, edamame babbal és majonézzel pl?


Wellingtont is lehetne, ha vaskosabb szelet.

[link]

júl. 17. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Létezik fehér tonhal, de kb biztos, hogy halrudacskában nem ez volt 😆


[link]

júl. 17. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ujjnyi szeletek, forró serpenyő kevéske olajjal.

15 másodperc oldalanként.

Magyarként az a véleményem, a tonhal igencsak túlértékelt élelmiszer.

Vannak sokkal finomabb tengeri halak!

júl. 18. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!