Mit készítenétek tavaly eltett szilva lekvárból, amely már picit folyós? nem szeretném kidobni, sütemény is szóba jöhet, vagy bármely étel.
Pálinkát.
Esetleg veszel félkész leveles tésztát, sütsz kis szilvás batyukat
Zserbóba pont jobb a hígabb.
Pohárkrémet is csinálhatsz és aljára mehet.Grízes tésztára tökéletes.
Az első által ajánlott joghurtos verzió fagyiként is finom.
Amúgy anrácsos linzer jutott elsőként az eszembe. Esetleg hájas kifli.
Viszont nem értem, hogy lett "már" folyós? Az én tapasztalataim szerint a házi lekvár csak egyre sűrűbb és masszívabb lesz, ha a kamrapolcon felejtődik.
Zabpehely alá szoktam kicsi lekvárt tenni, rá az elkészített zabpehely, gyümölcs.
Szilvalekvár kifejezetten finom hókifliben, barátfülében. Én olyan recepteket ujragondolós vagyok, ha kicsapódott a folyadék a lekváron azt leönteném, ha csak folyékonyabb a lekvár szórnék bele egy kis darált diót mielőtt betöltöm a fenti két ételbe, bár így szerintem inkább csak a hókifliben illene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!