Mit készítenétek tavaly eltett szilva lekvárból, amely már picit folyós? nem szeretném kidobni, sütemény is szóba jöhet, vagy bármely étel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Pálinkát.
Esetleg veszel félkész leveles tésztát, sütsz kis szilvás batyukat
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Zserbóba pont jobb a hígabb.
Pohárkrémet is csinálhatsz és aljára mehet.Grízes tésztára tökéletes.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az első által ajánlott joghurtos verzió fagyiként is finom.
Amúgy anrácsos linzer jutott elsőként az eszembe. Esetleg hájas kifli.
Viszont nem értem, hogy lett "már" folyós? Az én tapasztalataim szerint a házi lekvár csak egyre sűrűbb és masszívabb lesz, ha a kamrapolcon felejtődik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Zabpehely alá szoktam kicsi lekvárt tenni, rá az elkészített zabpehely, gyümölcs.
Szilvalekvár kifejezetten finom hókifliben, barátfülében. Én olyan recepteket ujragondolós vagyok, ha kicsapódott a folyadék a lekváron azt leönteném, ha csak folyékonyabb a lekvár szórnék bele egy kis darált diót mielőtt betöltöm a fenti két ételbe, bár így szerintem inkább csak a hókifliben illene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!