Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket szoktatok készíteni...

Miket szoktatok készíteni kánikulában ebédre?

Figyelt kérdés

Mit szoktatok ebédre készíteni nyáron, mikor nem akar a forró edények fölött állni, és valami könnyed ételre vágyik?

Mindig nehézkes ilyenkor kitalálni mit együnk, a favorit a saláta valami airfryerben gyorsan kisütött “feltéttel” (falafel, nuggets, grillsajt, ilyesmik), de amikor durva hőségriadó van akkor van hogy fehérjeporos gyümölcsturmix az ebéd 😅 csak ezeket elég hamar megunjuk.

Ki mit szokott készíteni a nagy melegben?

2024. jún. 20. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Mi ugyan azt mint bármikor...

Oké hogy melegbe nem esik jól a kaja. Inkább a hűsebb.

De akkor kevesebbet eszünk és kész.

Amennyi jól esik.

2024. jún. 20. 10:17
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Valami gyors és egyszerűen elkészíthető kajákat. Szombaton pl. lecsó lesz, reggel korán megfőzöm. De ilyen a bolognai, milánói stb. tészta, lencsefőzelék (előző nap jól beáztatva), túrógombóc, májpörkölt, resztelt máj, gyros (csirkemellből), hot-dog stb.

Mondjuk mi szerencsére kertes házban lakunk, így tudunk kint grillezni, tárcsázni, bográcsozni. Továbbá van egy kétlapos elektromos sütőnk, amit kint tudunk használni, valamint egy elektromos serpenyőnk is. Azokat is tudjuk kint használni, hogy ne a lakást melegítsük be.

2024. jún. 20. 10:23
 3/12 A kérdező kommentje:

Rendben, de mint írtam én nem akarok a forró fazék vagy sütő fölött állni, olyan tippek érdekelnek amivel ez elkerülhető/minimalizálható. :)

2024. jún. 20. 10:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem eszem szó szerinti értelemben vett ebédet.

Hanem mondjuk turóból meg gyümölcsökből darálok házi fagyit és szórok rá magot. Ugyanolyan komplex étkezés mint bármi.

Vagy a kedvenc a fehérjeporral sűrített gyümölcsleves

Szoktam olyat ami finom hidegen, pl egybefasírt főtt krumplival

Lehet másnak tömény lenne de ilyenkor kerül elò a fagyobol a szilveszteri toltottkapi es azt is hidegen eszem

Kapros tokfozelek

Tojasos nokedli koviubival

2024. jún. 20. 10:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Hideg gyümölcsleves

Szendvics

Fűszeres camambert sajt tepsiben , paradicsommal (hamar megvan)

Tea, keksz

Igeen, tudom, lusta vagyok 😂

2024. jún. 20. 10:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Bármit, kovászos ubival.
2024. jún. 20. 10:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Bármit ami airfryerben megoldható maximum 15-20 perces sütéssel. Ahhoz pedig eszünk rizs, bulgur, akármi köretet ami hamar elkészül nem melegíti be a konyhát, vagy salátát vagy pékárut.
2024. jún. 20. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen mást mint télen akkor szinte a kaloria a szenhidrat a meleg fontos . Ilyenkor 12 felé vagy 4 után eszek mert sem etvágy sem ehseg nincs , friss termések limonádé viz . Max szendvics sok zöldßeggel Kávet sem iszok szétrobbanak tőle . A házat nem gőzölöm hevitem a sütéssel stb .
2024. jún. 20. 11:08
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Ugyanazt, mint télen. Kicsit irigylem azokat a népeket, akiknek melegben elmegy az étvágyuk :D
2024. jún. 20. 11:15
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
Hideg gyümölcsleves, gazpacho. Én a paradicsomlevest is imádom hidegen és a tökfőzeléket is...Tzadziki (joghurtos uborkasaláta), bármilyen zöldségből sali, rá főttojás szeletek. Spagetti valamilyen bolti szósszal, hogy csak rá kelljen önteni. Boltban vásárolt hidegkonyhai készítmények (kaszinótojás, körözöttes sajttekercs, majonézes kukorica, krumpli saláta) ezekkel azért óvatosan, mert a majonézes cuccok nagyon gyorsan romlanak ebben a forróságban, legjobb felbontás után azonnal elpusztítani.
2024. jún. 20. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!