Süti kész már csak a csokimáz hiányzik a tetejére. De hogyan készítsek jó csokimázat?
Eddig mindig azzal sikerült elrontanom a sütiket, hogy a csoki a tetején túl kemény lett, így vágásnál mint az üveg, széttört. Ezzel szétszedve a süteményt is. Egy puhább csokimázat szeretnék most rárakni amit jól lehet szeletelni. Mit ajánlotok? Ti hogyan készítitek a csokit a süti tetejére?
Van itthon egy tábla étcsokim, sőt noisiette csokim is, de nincsen kakaópor.
Ugyanis először erre gondoltam:
1./ Csokimáz
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
Elkészítés:
A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel.
Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható, és jobb is nélküle.
Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a tészta tetejére, és gyorsan elsimítjuk.
Vajjal a legcélszerűbb elkészíteni.
Nagyon szép testes bevonatot ad, a megfelelő szilárdságúra dermed, jól szeletelhető a sütemény, nem törik, és nem mázolódik.
Szeletelni legjobb forró vízbe mártott, vékony pengéjű, éles késsel.
Ezt a bevonatot szeretem a legjobban.
Könnyen, gyorsan elkészíthető, és nem okoz csalódást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!