Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Süti kész már csak a csokimáz...

Süti kész már csak a csokimáz hiányzik a tetejére. De hogyan készítsek jó csokimázat?

Figyelt kérdés

Eddig mindig azzal sikerült elrontanom a sütiket, hogy a csoki a tetején túl kemény lett, így vágásnál mint az üveg, széttört. Ezzel szétszedve a süteményt is. Egy puhább csokimázat szeretnék most rárakni amit jól lehet szeletelni. Mit ajánlotok? Ti hogyan készítitek a csokit a süti tetejére?

Van itthon egy tábla étcsokim, sőt noisiette csokim is, de nincsen kakaópor.

Ugyanis először erre gondoltam:

1./ Csokimáz

10 dkg puha vaj

10 dkg porcukor

3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor

3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)

Elkészítés:

A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel.

Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható, és jobb is nélküle.

Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a tészta tetejére, és gyorsan elsimítjuk.

Vajjal a legcélszerűbb elkészíteni.

Nagyon szép testes bevonatot ad, a megfelelő szilárdságúra dermed, jól szeletelhető a sütemény, nem törik, és nem mázolódik.

Szeletelni legjobb forró vízbe mártott, vékony pengéjű, éles késsel.

Ezt a bevonatot szeretem a legjobban.

Könnyen, gyorsan elkészíthető, és nem okoz csalódást.

2010. okt. 30. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha van torta bevonód, olvaszd meg gőz felett és kever bele étolajat még forrón, mindig csak egy picit, keverd el én kb 1 dl körülit szoktam hozzá tenni. Szép fényes lesz a csoki máz és nem fog eltörni sem.
2010. okt. 30. 14:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam készíteni, hogy 4 kanál cukrot, 2 kanál vizet, és 2 kanál kakaót felfőzök, és a végén belekeverek kevés vajat. Mindig megszilárdul, de vágható. És egy sütire elég szokott lenni, de nem árt, ha duplázzuk.
2010. okt. 30. 14:41
 3/3 anonim ***** válasza:

2ek kakaó + 2ek cukor

2ek víz

2010. okt. 30. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!