Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Narancsos sárgarépa lekvárt...

Narancsos sárgarépa lekvárt hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 5. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:

5 db 35 dekas befottesuveghez:

1. 25 kg kisebb sargarepa

2 nagy biocitrom (legalabbis ami nincs permetezve)

1 bionarancs (legalabbis ami nincs permetezve)

1. 25 kg kristalycukor (nekem nem volt kulon fozocukor, meg ilyenek, csak hagyomanyos)

Jol megmossuk, sikaljuk a repakat, es vekony karikakra vagjuk. Fazekba tesszuk, es annyi vizet ontunk ala, ami pont ellepi. Felforraljuk. 15-20 percig kis langon puhitjuk tovabb, majd lecsopogtetjuk, DE a fozovizet megtartjuk!!!

Megmossuk, sikaljuk a narancsot es a citromokat. Mindegyik hejat lereszeljuk, majd a levuket kifacsarjuk, es atszurjuk.

A megfott repat 2 deci repafozovizzel pureve nyomjuk botmixerrel.

Masik 2 deci repasfozovizet felteszunk melegedni, hozzaadjuk a cukrot, es sziurppa fozzuk, de ne tul forrora, mert kikristalyosodik a cukor.

A kesz szirupot a repapurehez ontjuk, hozzaadjuk a citrom es narancshejreszeleket, es a citrom es narancslevet. Az egeszet felforraljuk, majd 10 percig tovabb forraljuk nagy langon, kozben kevergetjuk neha. Ha tul folyekony maradna, meg 5 percig hagyjuk a langon.

Meg forro, kiforrazott befottesuvegekbe ontjuk, majd sutopapirt kotunk ra, es vegul celofannal zarjuk le. Huvos helyen tartando.

Most latom csak, hogy a konyvben repalekvar neven fut, de en repas narancslekvarkent nepszerusitem. :)))

Leirva kicsit hosszu volt, de komolyan, nagyon egyszeru recept, en nekem ez volt az elso lekvaram, amit csinaltam!!!!

remélem tudtam segíteni :)

Y Z A B E L L A

2009. jan. 5. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
2009. jan. 5. 21:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek!
2009. jan. 6. 12:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Kedves első! Ez nagyon jónak tűnik de hol tudok biocitrust beszerezni? a biopiacon nem csak hazai élelmiszerek vannak? te hol szerzed be?
2009. febr. 8. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
az anyukám hozta ausztriából... :S
2009. febr. 9. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!