Narancsos sárgarépa lekvárt hogyan kell készíteni?
5 db 35 dekas befottesuveghez:
1. 25 kg kisebb sargarepa
2 nagy biocitrom (legalabbis ami nincs permetezve)
1 bionarancs (legalabbis ami nincs permetezve)
1. 25 kg kristalycukor (nekem nem volt kulon fozocukor, meg ilyenek, csak hagyomanyos)
Jol megmossuk, sikaljuk a repakat, es vekony karikakra vagjuk. Fazekba tesszuk, es annyi vizet ontunk ala, ami pont ellepi. Felforraljuk. 15-20 percig kis langon puhitjuk tovabb, majd lecsopogtetjuk, DE a fozovizet megtartjuk!!!
Megmossuk, sikaljuk a narancsot es a citromokat. Mindegyik hejat lereszeljuk, majd a levuket kifacsarjuk, es atszurjuk.
A megfott repat 2 deci repafozovizzel pureve nyomjuk botmixerrel.
Masik 2 deci repasfozovizet felteszunk melegedni, hozzaadjuk a cukrot, es sziurppa fozzuk, de ne tul forrora, mert kikristalyosodik a cukor.
A kesz szirupot a repapurehez ontjuk, hozzaadjuk a citrom es narancshejreszeleket, es a citrom es narancslevet. Az egeszet felforraljuk, majd 10 percig tovabb forraljuk nagy langon, kozben kevergetjuk neha. Ha tul folyekony maradna, meg 5 percig hagyjuk a langon.
Meg forro, kiforrazott befottesuvegekbe ontjuk, majd sutopapirt kotunk ra, es vegul celofannal zarjuk le. Huvos helyen tartando.
Most latom csak, hogy a konyvben repalekvar neven fut, de en repas narancslekvarkent nepszerusitem. :)))
Leirva kicsit hosszu volt, de komolyan, nagyon egyszeru recept, en nekem ez volt az elso lekvaram, amit csinaltam!!!!
remélem tudtam segíteni :)
Y Z A B E L L A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!