250g mascarpone és 250g kockàzott vegyes gyümölcsbefőtt felhasználásával milyen édességet készíthetnék?
Május 4-re, szülinap lesz a családban. És e kettőt fel szeretném használni. (Lesz mãs is, nemcsak ebből valami, de szeretnék ebből is valamit.)
Nem feltétlenül épp a szülinapi tortát akarom ebből, de jó ötlet esetén akár...
Inkább valami más, de egyben lévő sütit...
Pohárkrémet semmiképp, és muffinféleségeket sem.
Túl drága hozzávalókat nem akarok már. Bár van egy doboz habtejszínem is, hááát... Abból inkább mást szeretnék, de ezt még nem döntöttem el véglegesen.
Kíváncsi vagyok, e két hozzávaló alapján kinek mi jut eszébe! Köszi!
A kockázott vegyes gyumolcsbefottel nem szurnek el semmit.
Mascarponebol pedig tiramisu vagy egy egyszeru tortakrem: mascarpone, vanilia aroma, porcukor, vaj
Kockázott gyümölcsbefőttet inkább eltenném máskorra, az nem való ünnepre, az egy esős csütörtök esti édességhiányt oldhat meg.
A mascarpone-ból meg csinálnék friss banánfagyit. Rendszeresen szoktam, isteni, olcsó és szupergyors.
Meghámozott banán karikákat lefagyasztom. Turmixgépbe fagyottan beleteszem, pár csepp citromlé, hogy ne barnuljon. Általában tejszínnel szoktam, de tökéletes a mascarpone is, akkor kevés tejet is öntök hozzá, vanília esetleg, vagy kevés fahéj ízlés szerint. Összeturmixolom, ha nagyon sűrű, még pici tej mehet, de tényleg kevés, a lényeg, hogy fagylalt állagú legyen. Édesíteni nem szoktam, de ízlés dolga.
És friss banánnal lehet díszíteni, vagy a karamell öntet is nagyszerűen passzol.
A mascarponebol red velvet torta (etelfesteket siman ki tudod hagyni)
Vagy ha nagyon akarod azt a konzervet akkor egy hamis oroszkrem torta
A gyümölcs nem konzerv, hanem befőtt, és szeretjük, főleg hogy jól sikerült széria. Tavaly csináltuk, de jön a friss gyümölcs szezon és még van pár kisüveggel. Az egyiket szántam erre a célra, igen, direkt gyümölcsös valamiben gondolkodom, nem szeretném kihagyni. Kb 25 deka szokott lenni lé nélkül. Nàlunk az ünnep nem az, hogy van egy csokitorta és pont. Hanem többféle ízű, típusú édesség szokott lenni, és gyakran egy gyümölcsös fogás.
Nem tudom nektek miért ekkora frász a gyümölcs egy édességben.
A banánfagyi megmozgatta a fantáziám, elteszem máskorra a tippet, mert banánt most nem veszek.
Olyasmit képzeltem el, hogy a gyümölcs egy vékony réteg a krémben vagy a tetején akár és zselével fixálva. Még valami tészta, piskóta alulra...?! Annyi igazából a valódi kérdésem, hogy a mascarponéból milyen krémeket szokták csinálni? Ebből a kevéske mennyiségből hogy csinálhatnék többet? Mármint hogy egy nagyobb térfogatú krém legyen, ne csak annyi, hogy magával a mascarponeval kb megkenem az adott tortàt vékonyan.....
Egyik a tejszínhab, azt tudom. De ezen kívül szokták mással is keverni, hogy több, könnyebb és ne csak üres mascarpone legyen?
Ez az, amit nem tudok mert én eddig csak tiramisut csináltam mascarponéból... Ja azt amúgy nem csonálok, mert ahhoz ez nagyon kevés, ahhoz kell minima 500g....
Pudinggal pl szoktak mascarponét keverni??
Szóval tejszínhaboson kívül van valakinek bevált receptje?
"Nem tudom nektek miért ekkora frász a gyümölcs egy édességben."
A gyümölcs nem frász, a vegyes gyümölcsbefőtt az, mégpedig azért, mert kivétel nélkül mindenki a bolti cuccra gondolt.
A mascarpone-t alapból tejszínnel verik fel, hogy könnyedebb legyen, de megprobalhatod pudinggal is. Lemon curd, nutella, lekvár, olvasztott csoki -bármivel el lehet keverni, ezektől mindtől több lesz, de nem lesz könnyedebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!