Mit jelent, hogy "Felfőzöm a mákot"?
Figyelt kérdés
Mákos pite tölteléke lenne. A recept szerint a darált mákot tejben felfőzöm. Ez mit jelent tulajdonképpen?
-felforralom és kész?
-forrás után még pár percig főzöm?
-sűrűsödésig főzöm?
Vagy valami teljesen más?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 27. 16:59
1/6 anonim válasza:
annyi tejet teszel hozzá, hogy éppen ellepje, felrakod főni pár másodpercig, amíg a mák az edény falától el nem válik. Nem kell neki sok idő. Más receptekben csak tejjel való forrázást írnak.
2/6 anonim válasza:
AZ én mákos töltelékem: 40 dkg darált mák, fél literes üveg sárga barack lekvár, citrom reszelt héja, porcukor izlés szerint, kb 20 dkg. Kóstolgatom. Isteni, nem kell semmit főzögetni. Esetleg ha kemény a lekvár, egy kicsi tejjel higitom.
3/6 anonim válasza:
Ja! és ez a beigli tölteléke is. Már a mákosé.
4/6 anonim válasza:
Sziasztok. 17.14-es vagyok. Mindenki szereti a töltelékemet és a beiglimet. 30 éve sütök, mindig több rudat kell csinálnom. Nem tudom miért pontoztatok le?
5/6 anonim válasza:
17.14-es. csak az pontoz le, aki nem ért a sütés főzéshez, a recepted teljesen jó. Ezzel megint csak az derült ki, hogy a látogatottság l3 éves kor alá sülyedt megint. Már nem is igen érdemes foglalkozni a sok kamu kérdés megválaszolásával.
6/6 anonim válasza:
Valóban csak éppen annyi tejjel öntöd fel, hogy megfelelő sűrűségű masszát kapj, óvatosan felforralod és tul.képpen ennyi, mehet bele az ízesítés, édesítés. Van aki a cukrot is előre beleteszi, de én azért teszem bele utólag, mert úgy nem kap le olyan könnyen.
Amúgy 17:14-es tölteléke tényleg nagyon finom, ismerem és én is szoktam ezzel sütni a bejglit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!